Otkazan vodeći svetski sajam turizma "ITB Berlin"

03. March 2020
Otkazan vodeći svetski sajam turizma 'ITB Berlin'

ITB Berlin, vodeći svetski putnički i turistički sajam ipak se neće održati kako je najavljeno od 4. do 8. marta. Tim povodom na službenim stranicama Sajma objavljeno je saopštenje u kojem je razjašnjena ovakva odluka, prenosi portal hrturizam

- ITB Berlin 2020 se neće održati. Zbog sve većeg širenja novog koronavirusa COVID-19, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo ekonomije odlučili su da otkažu ITB Berlin. Nadležno zdravstveno telo berlinskog Charlottenburga-Wilmersdorfa povećalo je zahteve. Između ostalog, nadležna tela nalažu kako svaki učesnik sajma mora da dokaže sajmu kako ne potiče iz definisanih rizičnih područja ili kako nije imao kontakt s osobom iz rizičnih područja. Messe Berlin nije u mogućnosti da sprovede sve te zahteve" - objavljeno je na sajtu sajma.

Messe Berlin već nedeljama ističe kako se odluka o održavanju ili otkazivanju velikih događanja može doneti samo na temelju preporuke ili uputa nadležnih tela. Samo ta tela imaju sve potrebne informacije i stručnost za donošenje ispravnih zaključaka.

- S više od 10 000 izlagača iz više od 180 zemalja, ITB Berlin je od izuzetnog značaja za globalnu turističku industriju. Preuzimamo odgovornost za zdravlje i sigurnost naših gostiju, izlagača i zaposlenih vrlo ozbiljno. Teška srca gledamo na otkazivanje ITB Berlin 2020, što je sada postalo neophodno - izjavio je Dr. Christian Göke, izvršni direktor Messe Berlin GmbH.

Comments (0)

Connected news

Fairs
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. March 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Fairs
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. February 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Fairs
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. January 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Fairs
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. January 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...