Beogradski sajam - Kalendar sajmova 2020.

15. January 2020

AGRO BELGRADE 2020
30. jan. – 1. feb. 2020.

Agro Belgrade 2020 je vodeći sajamsko – konferencijski događaj za region Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope, koji okuplja najvažnije kompanije iz oblasti voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva, kao i većinu poljoprivrednih zadruga iz Srbije.

12. DRŽAVNI PČELARSKI SAJAM
1 – 2. februar 2020.

Državni pčelarski sajam osmišljen je kao smotra pčelarstva. Na njemu pčelari praktičari i proizvođači opreme za pčelarstvo predstavljaju svoja dostignuća. Sva oprema i repromaterijali iz ove oblasti na Sajmu se prodaju po najpovoljnijim cenama i uslovima. Sajam ima izložbeni i prodajni karakter.

42. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA
20 – 23. februar 2020.

Turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, lovni turizam, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori.

16. HORECA – SAJAM UGOSTITELJSKE OPREME
20 – 23. februar 2020.

Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme održava se pod okriljem Sajma turizma. Okuplja brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti vezanih za ove delatnosti – preduzeća koja se bave proizvodnjom i prodajom hotelskog i ugostiteljskog nameštaja; opreme za kuhinje, restorane i barove; distributere posteljina i peškira, sredstava za čišćenje; proizvođače hrane i pića…

11. SAJAM VINA – BEOWINE
20 – 23. februar 2020.

Jedna od najekspanzivnijih industrijskih grana u Srbiji – proizvodnja i distribucija vina, na Beogradskom sajmu predstavlja se od 2010. godine. Pored domaćih vinara, učesnici su i regionalni i svetski poznati proizvođači vina, a BeoWine intenzivno promoviše i vinski turizam. Održavanje ove manifestacije istovremeno sa Sajmom turizma, najatraktivnijim i jednim od najposećenijih sajmova, jasno govori o značaju ovog događaja i u turističkoj privredi.

SAJAM TEKSTILA
5 – 7. mart 2020.

Poslovna manifestacija koja okuplja proizvođače tekstila, uvoznike i trgovce. Pored najboljih tkanina, izlagači će na Sajmu prikazati i najbolje mašine i opremu iz tekstilnog sektora.

66. MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA – CACIB BEOGRAD
8. mart 2020.

U organizaciji Kinološkog saveza Republike Srbije na Beogradskom sajmu se dva puta godišnje održava Međunarodna izložba pasa svih rasa – CACIB Beograd, koja u proleće označava početak, a na jesen kraj kinološke sezone u našoj zemlji.

DDOR BG CAR SHOW 07
19 – 25 mart 2020.

Izložbeno-prodajna priredba – Sajam automobila pod nazivom „DDOR BG CAR SHOW“ okuplja sve uvoznike i distributere putničkih automobila. Kompletna ponuda vodećih svetskih proizvođača automobila domaćoj publici i potencijalnim kupcima predstavljena je kroz jedinstvenu scenografiju sa unificiranim i jednoobraznim izložbenim prostorima opremljenim u režiji Beogradskog sajma.

14. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA
19 – 25. mart 2020.

Motocikli, mopedi, skuteri, rezerni delovi, oprema i pribor, proizvodi prateće industrije, strukovne organizacije, udruženja, klubovi, mediji… standardni je sadržaj Međunarodnog sajma motocikala.

42. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
2 – 6. april 2020.

Sajam nautike, lova i ribolova je specijalizovana manifestacija za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu.

25. DEČIJI SAJAM
3 – 5. april 2020.

Igra, smeh, pesma i zabava „zaštitni su znak“ Dečijeg sajma, koji svake godine ima svoje prolećno i jesenje izdanje.

35. SAJAM KOZMETIKE, NEGE KOSE, ESTETIKE I ZDRAVLJA „DODIR PARIZA“
4 – 5. april 2020.

„Dodir Pariza“ – Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja svake godine ima dva izdanja – prolećno i jesenje. Reč je o najvećoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja okuplja proizvođače, predstavnike i distributere najpoznatijih svetskih brendova kozmetičkih i frizerskih kuća.

6. SAJAM SREDNJIH STRUČNIH I UMETNIČKIH ŠKOLA
10. april 2020.

Sajam je namenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola, pred kojima se nalazi jedna od najvažnijih životnih odluka, a to je odabir srednje škole. Tokom trajanja Sajma, pod sloganom „Po svojoj meri školu izaberi“, učenici, kao i njihovi roditelji, u prilici su da saznaju sve informacije o srednjim stručnim i umetničkim školama, njihovim obrazovnim profilima, nastavnim predmetima, vannastavnim aktivnostima, kao i o mogućnostima za zapošljavanje u određenom zanimanju.

46. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA (UFI) – SEEBBE
22 – 25. april 2020.

Specijalizovana međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

25. MEĐUNARODNI SAJAM HORTIKULTURE – BEOPLANT FAIR
23. IZLOŽBA LEKOVITOG BILJA I PREPARATA OD MEDA “DAROVI PRIRODE”
8. IZLOŽBA BAŠTENSKIH I PARKOVSKIH MAŠINA I PRATEĆE OPREME – MOTOPLANTEXPO
4. IZLOŽBA ORGANSKE PROIZVODNJE “ORGANIC FEST”
22 – 25. april 2020.

“Bašta u srcu grada” sinonim je za Međunarodni sajam hortikulture – Beoplantfair. Ovu najšarmantniju, najmirisniju i najšareniju manifestaciju Beogradskog sajma tradicionalno  obogaćuju dve velike tematske izložbe – Izložba lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode” i  Izložba baštenskih i parkovskih mašina Motoplantexpo.

64. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA (UFI)
19 – 22. maj 2020.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća pravo je mesto za promociju četvrte industrijske revolucije – Industrije 4.0. Reč je o digitalizaciji koja je unela revolucionarne promene u razvoj i način poslovanja kompanija, povećanje produktivnost i unapređenje konkurentnosti.

13. BELGRADE FUTURE GAMING
2 – 3. jun 2020.

Poput velikih gaming sajmova koji se održavaju u Las Vegasu ili Londonu, i Beogradski sajam je u svoj repertoar uvrstio predstavljanje gaming industrije. Pored upoznavanja sa najsavremenijom ponudom iz ove oblasti, na Sajmu se može i kupiti željena oprema, obezbediti softverska podrška i prateći servisi.

42. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE, PAPIRNE I KREATIVNE INDUSTRIJE – GRAFIMA
24 – 27. sept. 2020.

Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije, popularna Grafima, već decenijama predstavlja dostignuća u ovim ekspanzivnim privrednim granama. Istovremeno prezentuje i dostignuća mašinske industrije, sofisticirane napredne tehnologije, namenske IT, dizajnerski hardver i softver, kreativno-umetničke grafičke žanrove.

28. MEĐUNARODNI SAJAM INFORMATIČKO-BIROTEHNIČKE OPREME – BIROEXPO
24 – 27. septembar 2020.

Biro oprema, mašine i pribor za kancelarijsko poslovanje, kancelarijski nameštaj i materijal, poslovna galanterija i pokloni, dekorativni i foto program nezaobilazni su segmenti Međunarodnog sajma informatičko-birotehničke opreme.

BELFIS 2020.
2 – 4. oktobar 2020.

Belfis je jedinstveni sajam ove vrste u regionu, a rezultat je činjenice da se tržište fitnesa, velnesa i zdravlja sve brže razvija i raste. Nastao je po ugledu na najveće svetske i evropske sajmove. Okuplja najeminentnije instruktore i prezentere iz regiona, veliki broj izlagača – proizvođače i distributere sportske opreme i rekvizita, podova, suplemenata, kompanije koje se bave zdravom ishranom, farmaceutske kuće, fitnes klubove, školice sporta, sportske fakultete, međunarodne organizacije iz sveta fitnesa…

26. DEČIJI SAJAM
2 – 4. oktobar 2020.

Igra, smeh, pesma i zabava „zaštitni su znak“ Dečijeg sajma, koji svake godine ima svoje prolećno i jesenje izdanje.

36. MEĐUNARODNI SAJAM KOZMETIKE, NEGE KOSE, ESTETIKE I ZDRAVLJA „DODIR PARIZA“
3 – 4. oktobar 2020.

„Dodir Pariza“ – Međunarodni kongres i sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja svake godine ima dva izdanja – prolećno i jesenje. Reč je o najvećoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja okuplja proizvođače, predstavnike i distributere najpoznatijih svetskih brendova kozmetičkih i frizerskih kuća.

16. MEĐUNARODNI SAJAM ENERGETIKE
13 – 15. oktobar 2020.

Međunarodni sajam energetike (sa UFI licencom) najveći je godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, obnovljivim izvorima energije, energetskom efikasnosnošću i rudarstvom.

17. MEĐUNARODNI SAJAM ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE I PRIRODNIH RESURSA – ECOFAIR
13 – 15. oktobar 2020.

Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair, najveći je i najreprezentativniji skup ove vrste u regionu. Ima privredno-edukativni karakter, a posvećen je sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine.

42. MEĐUNARODNI SAJAM PREVENCIJE I REAGOVANJA U VANREDNIM SITUACIJAMA I BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU – 112 EXPO
13 – 15. oktobar 2020.

Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu – 112 EXPO, bavi se procenom i upravljanjem rizicima u vanrednim situacijama i u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

45. SAJAM MEDICINE I STOMATOLOGIJE
15 – 17. oktobar 2020.

Međunarodni sajam medicine i stomatologije najveća je i najstarija manifestacija u svojoj oblasti u regionu. Već više od četiri decenije predstavlja mesto intenzivnih poslovnih susreta proizvođača, prodavaca i korisnika medicinske opreme, kao i mesto na kome stručnjaci iz raznih oblasti medicine razmenjuju i stiču nova znanja i iskustva.

65. MEĐUNARODNI BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA
24. oktobar – 1. novembar 2020.

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

51. SAJAM OBRAZOVANJA I NASTAVNIH SREDSTAVA
28. oktobar – 1. novembar 2020.

„Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“ slogan je Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava. Pored promovisanja učenja kao doživotnog procesa i ukazivanja na značaj školovanja i usavršavanja, izlagački program obuhvata sve što je potrebno za opremanje i rad vaspitno-obrazovanih ustanova – od predškolskih do institucija visokog obrazovanja.

6. MEDIA MARKET – SAJAM INFORMISANJA, KOMUNIKACIJA I MARKETINGA
28. oktobar -1. novembar 2020.

Sajam informisanja, komunikacija i marketinga. Uz prezentaciju medija, omogućuje i njihov neposredni susret sa brojnom publikom, jer je ova manifestacija praktično deo tradicionalnog Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.

5. SAJAM J=DNAKI
28. oktobar – 1. novembar 2020.

Cilj sajma je informisanje javnosti o aktivnostima koje u okviru nadležnosti Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sprovodi radi unapređenja kvaliteta života svih građana. U okviru štanda Ministarstva obezbeđen je izložbeni prostor na kojem će biti izložene slike i druga umetnička dela čiji su autori osobe sa invaliditetom, kao i staklene vitrina u kojima će biti izložene rukotvorine, nakit i različiti proizvodi koje su takođe izradile osobe sa invaliditetom i korisnici Ustanova socijalne zaštite.

58. MEĐUNARODNI SAJAM NAMEŠTAJA, OPREME I UNUTRAŠNJE DEKORACIJE (UFI)
10 – 15. novembar 2020.

Na Međunarodnom sajmu nameštaja (UFI) predstavlja se cela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. U „delokrug“ ove manifestacije spada i uređenje enterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja.

58. MEĐUNARODNI SAJAM MAŠINA I ALATA ZA DRVNU INDUSTRIJU (UFI)
10 – 15. novembar 2020.

Sajam mašina, alata i repromateijala iz oblasti drvne industrije: doskorašnji segment sajma prerastao je u zasebnu sajamsku manifestaciju sa širokom paletom ponude.

15. SAJAM ETNO HRANE I PIĆA
26 – 29. novembar 2020.

Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način. Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.

35. EXPO-ZIM
26 – 29. novembar 2020.

Jedinstvena prilika da ljubitelji zimskih sportova i turizma na jednom mestu pronađu kompletnu najsavremeniju sportsko-rekreativnu opremu, razmene ili servisiraju polovne rekvizite i obezbede povoljne turističke aranžmane.

9. SAJAM SPORTA
27 – 29. novembar 2020.

DOBROTVORNI DIPLOMATSKI BAZAR
6. decembar 2020.

Dobrotvorni bazar, koji tradicionalno već godinama organizuje Međunarodni klub žena (IWC), stiže i ovog puta, tačno na vreme. Dođite na Beogradski sajam i doživite jedinstvenu prazničnu atmosferu i duh darivanja. Na štandovima na kojima će proizvode predstaviti mnoge države, kupite poklon za sebe i svoje najbliže ili probajte hranu iz raznih delova sveta.

67. MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA – CACIB BEOGRAD
6. decembar 2020.

U organizaciji Kinološkog saveza Republike Srbije na Beogradskom sajmu se dva puta godišnje održava Međunarodna izložba pasa svih rasa – CACIB Beograd, koja u proleće označava početak, a na jesen kraj kinološke sezone u našoj zemlji.

14. FESTIVAL NAUKE
10 – 13. decembar 2020.

Cilj Festivala nauke je da afirmiše poznate i promoviše neafirmisane naučnike sa domaćih i stranih prostora, ali i da podstiče interesovanje za nauku vrlo jednostavnom demonstracijom činjenice koliko je ona sama po sebi interesantna, inspirativna i nadasve zabavna.

60. NOVOGODIŠNJI VAŠAR
18 – 30. decembar 2020.

Beogradski novogodišnji vašar je prepoznatljiva manifestacija zabave i dobre kupovine. U ovom svojevrsnom uvodu u novogodišnje praznično raspoloženje i veselje mogu da uživaju i odrasli.

Comments (0)

Connected news

Fairs
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. March 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Fairs
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. February 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Fairs
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. January 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Fairs
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. January 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...