Beograd destinacija u fokusu na Međunarodnom sajmu turizma u Istanbulu

31. January 2019
Beograd destinacija u fokusu na Međunarodnom sajmu turizma u Istanbulu

 Turistička ponuda Beograda i Srbije, pod okriljem Turističke organizacije Beograda, od danas se predstavlja na jednom od najvećih i najznačajnijih sajmova turizma u svetu EMITT 2019, na kom je Beograd ove godine najavljen kao „destinacija u fokusu“.

 
Po svečanom otvaranju sajma naš štand je posetio ministar kulture i turizma Turske, Mehmed Ersoj (Mehmet Ersoy) u pratnji ambasadora RS u Ankari, Zorana Stanojevića, gde su ih dočekali konzul RS u Istanbulu, Jakov Rogan sa saradnicima, Slobodan Unković, zamenik direktora TOB i drugi.
 
O značaju učešća na ovom sajmu svedoči i ovogodišnji rekordan broj od ukupno 22 izlagača na zajedničkom štandu od 80m2 koji ima centralnu poziciju u Hali 2. Uz TO Beograda, turističku ponudu za tržište Turske ali i druga turistička tržišta, predstavljaju turističke organizacije Srbije, Niša, Novog Sada, Vojvodine, Novog Pazara, Republike Srpske i brojni hoteli i agencije. O nastupu na sajmu izveštavaće ekipa RTS kao i veliki broj turskih medija.
 
Mnogobrojnim posetiocima štanda Beograd se predstavlja kao popularna City Break destinacija sa atraktivnim urbanim sadržajima, gde se uz gradski odmor, kulturne sadržaje, događaje, festivale, gastronomiju, predstavljaju i mogućnosti za poslovni turizam.
 
Uz veliko interesovanje individualnih posetilaca, u okviru poslovnog dela na našem štandu će se tokom četiri dana sajma održati preko 100 unapred zakazanih sastanaka sa predstavnicima turističke privrede, turoperatorima i agencijama.
 
Jedna od važnijih promotivnih aktivnosti na tržištu Turske u prošloj godini bilo je snimanje reportažne emisije o Beogradu za poznati serijal „Evlija Čelebija putuje po svetu“ i emitovanje na Turskoj nacionalnoj televiziji. Tim povodom je u saradnji sa istom medijskom kućom, Doku Film, krajem novembra organizovan i promotivni događaj u Istanbulu koji je privukao veliku pažnju turske profesionalne javnosti. Epizoda o Beogradu, koja je dostigla veliku gledanost u Turskoj, biće prikazana i na ovom sajmu.
 
Gosti iz Turske u Beogradu su i dalje na ubedljivom prvom mestu kako po broju dolazaka (75.774) tako i ostvarenih noćenja (ukupno 128.856 noćenja do novembra 2018.) sa stabilnim porastom u 2018. godini, prema zvaničnim podacima Sekretarijata za statistiku.
 
Promotivne aktivnosti Turističke organizacije Beograda u Turskoj biće nastavljene već u februaru, u okviru prijema u organizaciji Ambasade RS u Ankari povodom Dana državnosti.
 
Comments (0)

Connected news

Fairs
Sajam knjiga u Novom Sadu: Besplatan ulaz i popusti do 70 odsto
14. March 2024
Premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije priprema oko 60 izlagača koji će od...
Fairs
Ove godine Sajam turizma i Sajam HORECA-OPREMA obišlo 42.453 posetilaca
26. February 2024
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 45. Međunarodni sajam turizma i...
Fairs
Grčka država-partner na 45. Međunarodnom sajmu turizma
30. January 2024
Država-partner na predstojećem 45. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu od...
Fairs
45. Sajam turizma od 22. do 25. februara 2024.
15. January 2024
Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u...