Besplatan program za mlade u Muzeju afričke umetnosti

09. April 2019
Besplatan program za mlade u Muzeju afričke umetnosti

Muzej afričke umetnosti, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, tokom prolećnog raspusta organizuje besplatan program za srednjoškolce pod nazivom “Previše priče neće napuniti ćup – kreativne radionice keramike i izložba radova”.

Kurs će trajati od 29. aprila do 3. maja, a zainteresovani učenici se mogu opredeliti za jedan od termina: Grupa 1 – od 10 do 14 sati, ili Grupa 2 – od 14 do 18 sati.

U okviru programa “Previše priče neće napuniti ćup”, svaka grupa polaznika će u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u četvoročasovnim terminima, uz uvodno predavanje kustosa na temu Tradicionalna afrička keramika, ovladati tehnologijom izrade, ukrašavanja, glačanja i bojenja predmeta od gline, koji će se zatim peći i pripremati za izlaganje. Završni deo programa održaće se u subotu, 4. maja, kada će polaznici uz pomoć kustosa kreirati izložbu svojih radova. Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održaće se u nedelju, 5. maja u 14 časova.

Prijavljivanje je obavezno, slanjem prijave na: kontakt@mau.rs sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrana grupa kursa (10-14 časova ili 14-18 časova). Broj učesnika je ograničen na 20 po grupi i zato – prijavite se na vreme!

Radionice osmišljavaju i vode: Milica Josimov, vajar/konzervator MAU, Marija Miloš, viši kustos MAU, i Milica Naumov, antropolog.

Likovni konkurs za decu i mlade na temu „Impresije o Africi“

Muzej afričke umetnosti od 1. aprila do 1. juna 2019. godine organizuje likovni konkurs za decu i mlade na temu „Impresije o Africi“.

Na konkursu mogu učestvovati grupe dece/mladih, uzrasta od 6 do 18 godina, iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, likovnih ateljea za decu i mlade, kulturnih centara i ostalih radionica, klubova, sekcija, inspirisani tekućom izložbom i stalnom postavkom Muzeja.

Najuspešniji crteži biće predstavljeni 29. i 30. juna na izložbi radova učesnika likovnog konkursa u okviru godišnje manifestacije „Afro festival 2019“ koja se održava u bašti Muzeja afričke umetnosti. Autore najuspešnijih radova očekuju specijalne nagrade. Više o konkursu na www.mau.rs

Comments (0)

Connected news

Education
Počele su prijave za 2. regionalnu Hotel Housekeeping Konvenciju: Događaj koji inspiriše, povezuje i motiviše!
09. January 2024
Udruženje "Ambasadori dobre usluge" pozivaju sve hotelijere koji drže do svoje...
Education
Seminar
16. November 2023
Regionalna razvojna agencija Srem organizuje dvodnevni seminar na temu „Iskustveni...
Education
Počinje pripremna nastava za buduće turističke vodiče i turističke pratioce
06. February 2023
Pripremna nastava za polaganje Stručnog ispita za turističke vodiče i turističke pratioce u...
Education
Besplatna obuka
16. December 2022
Design Thinking trening namenjen jačanju preduzetničkih veština kulturnih i kreativnih...