U sredu počinje Drugo izdanje Sarajevo Tourism Summit 2024

22. April 2024
Foto: Business Concierge Center Sarajevo
Foto: Business Concierge Center Sarajevo

U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo Tourism Summit 2024. Business Concierge Center, prvi i jedini concierge servis u Bosni i Hercegovini, u saradnji s agencijom Topcom Sarajevo, s ponosom najavljuje 2. Sarajevo Tourism Summit, najvažniji internacionalni turistički događaj u Bosni i Hercegovini posvećen turizmu. Summit će se održati 24. i 25. aprila 2024. godine u sarajevskim hotelima Holiday i Europa.

Najavljen je dolazak preko 50 vrhunskih internacionalnih predavača, panelista i master class instruktora, te više od 300 gostiju iz Bosne i Hercegovine, regije i ostatka Evrope. Summit će ponuditi dinamične panel diskusije, analize slučajeva i prezentacije, a prvog dana panel teme će obuhvatiti "Investicije u turizmu", "AI / veštačku inteligenciju u turizmu", "Održivi turizam" i "Brand & Trend".

U večernjim satima organizatori su pripremili za sve učesnike cocktail networking event u Hotelu Europa, pod pokroviteljstvom Raiffaisen banke.

Drugi dan Summita, 25. aprila 2024, započinje uvodnim predavanjem Roba Davidsona, jednog od najboljih stručnjaka kongresne industrije koji dolazi iz Londona a na temu "MICE potencijali Bosne i Hercegovine". Potom slede paneli na teme "Future of MICE" - Budućnost kongresne industrije, "Uticaj medija i društvenih mreža na turističke trendove", "Inovacije u turističkom transportu" i "Iskustva u turizmu kroz promociju lokalne kulture".

Organizatori 2. Sarajevo Tourism Summita posebnu su pažnju posvetili edukaciji i razvoju mladih talenata u turističkoj industriji. Stoga su osigurali određeni broj besplatnih kotizacija za učenike i studente koji studiraju turizam na fakultetima u Sarajevu te za učenike srednje turističke škole. Ova inicijativa pruža priliku mladima da se povežu s iskusnim profesionalcima, steknu dragocena iskustva i prodube svoje znanje o turističkoj industriji. Takođe, omogućuje im da učestvuju u panel diskusijama i drugim događajima tokom Summita, pridonoseći njihovom profesionalnom razvoju i inspirišući ih da budu budući lideri u turizmu.

Enis Hadžimujić, idejni tvorac Summita i direktor kompanije Business Concierge Centera, ističe kako je Summit prilika za razmenu ideja, iskustava i najnovijih trendova u turizmu. Organizatori žele da stvore platformu koja će podstaći inovacije i podržati razvoj turističke industrije u Bosni i Hercegovini, ali i celoj regiji. "Očekujemo da će Sarajevo Tourism Summit postati nezaobilazna tačka susreta za stručnjake, preduzetnike i zaljubljenike u turizam. Vidimo se u Sarajevu!"

Business Concierge Center Sarajevo

Comments (0)

Connected news

Conferences
Utisci sa 2. Sarajevo Tourism Summit-a: Razmena ideja, iskustava i inovacija u turizmu
26. April 2024
Nakon dva dana dinamičnih panel diskusija, inspirativnih predavanja i neizostavnog...
Conferences
Kongres ruralnog turizma Vojvodine 30. i 31. maja u Vrdniku
23. April 2024
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz...
Conferences
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Conferences
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. March 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....