U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija

04. December 2023
Foto: Vladimir Veličković
Foto: Vladimir Veličković

U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu, hotelijerstvu i marketingu – MEKST. Konferencija je okupila više od 800 učesnika iz 15 zemalja Evrope. Osnovni motiv održavanja ovog velikog događaja, koji se odvijao danas u nekoliko sesija su, sticanje novih znanja od renomiranih domaćih i stranih stručnjaka, umrežavanje, razmena iskustava i druženje.

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Aleksandar Sofić, istakao je da su konferencije ovog tipa značajne prilike za sticanje novih iskustava i umrežavanje mladih, kako bi nadogradili svoje obrazovanje i u svoje buduće poslovne poduhvate uneli nove perspektive, koje ne mogu dobiti tokom formalnog obrazovanja. Takođe, osvrnuo se na činjenicu da ovih dana u Novom Sadu nema dovoljno smeštajnih kapaciteta, što je još jedan pokazatelj uspeha ove konferencije.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, izrazio je zadovoljstvo što konferencija MEKST slavi jubilej u danima kada Novosadski sajam obeležava stotu godinu postojanja, i dok je u toku 54. Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu.

Konferenciju je zvanično otvorila Ministarka prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Slavica Đukić Dejanović, koja je tom prilikom istakla: „MEKST konferencija je dobra prilika, da se upoznate sa najaktuelnijim trendovima u oblasti turizma, kao i da pričate međusobno o mladim preduzetnicima, o njihovim biznisima, njihovoj kreativnosti i postignućima“.

U okviru prve sesije, predavač Dejan Pejčinović, generalni menadžer rizorta „Fruške Terme“ govorio je na temu - Iskustvo gosta i kako ga učiniti zuzetnim: „Iskustvo gosta počinje mnogo pre nego što oni dođu kod nas, dakle, to je bilo koja interakcija koja povezuje gosta i hotel. Postoji mnogo koraka koji su jako bitni, na osnovu kojih gost kreira svoje iskustvo. U bilo kom trenutku na tom putu, u kom gost ne bude zadovoljan, zasigurno ćemo dobiti lošu recenziju. Svi kanali komunikacije, marketinške aktivnosti, naši zaposleni, tehnička podrška, iskustvo gosta tokog boravka u hotelu... sve su to bitni elementi za celokupan utisak gosta, o kojima moramo konstantno da razmišljamo.“

Pored sesije koja je bila posvećena – iskustvu gosta, i kako ga poboljšati, učesnici konferencije bili su u prilici da čuju dobre primere iz prakse mladih preduzetnika, i kako je to igledao njihov preduzetnički put, kao i da diskutuju na temu balansa između poslovnog i privatnog života.

Konferencija je realizovana u organizaciji ,,BIT Events-a“, dok su pokrovitelji konferencije Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam kao i Grad Novi Sad, odnosno Gradska uprava za privredu.

Comments (0)

Connected news

Conferences
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. February 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Conferences
Dodeljene nagrade
19. December 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Conferences
Sutra počinje MEKST - Najveća konferencija iz oblasti turizma, hotelijerstva i marketinga
01. December 2023
 Međunarodna konferencija iz oblasti turizma, hotelijerstva i marketinga – MEKST,...
Conferences
Turistička organizacija Zlatibor osniva Kongresni biro
27. November 2023
Najposećenija srpska planina rešila je da se ozbiljno posveti razvoju kongresnog turizma...