Turizam nasleđa – tema četvrte međunarodne turističke konferencije u Beogradu

21. March 2018
Turizam nasleđa – tema četvrte međunarodne turističke konferencije u Beogradu

Četvrta Beogradska međunarodna konferencija iz oblasti turizma BITCO (Belgrade International Tourism Conference) biće održana 23. marta 2018. godine u organizaciji Visoke turističke škole iz Beograda. Početak konferencije predviđen je za 10 časova kada će se prisutnima obratiti dr Miroslav Knežević, državni sekretar za turizam u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Shodno tome da je 2018. proglašena Evropskom godinom kulturnog nasleđa, sa ciljem promovisanja bogatstva i različitosti kulturne baštine u Evropi, Visoka turistička škola strukovnih studija iz Beograda, ove godine pridružila se aktuelnom trendu sa temom Turizam nasleđa: koncepti, prakse, razvoj.

Među ključnim govornicima iz inostranstva biće i ugledni naučnici, kao što su: Ajlin Orbašli sa Oksford Bruks Univerziteta iz Velike Britanije, Daniela Angelina Jelinčić sa Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba, Republika Hrvatska, Stiven Bojd sa Ulster Univerziteta iz Belfasta, Velika Britanija, Janiv Poria sa Univerziteta Ben-Gurion u Izraelu i Kajl Milman sa Denjub Univerziteta u Kremsu, Austrija.

Konferencija će biti zaključena panel diskusijom i okruglim stolom na temu „Turizam nasleđa u Srbiji: problemi zaštite, prezentacije i održivog razvoja“. Tom prilikom govoriće domaći stručnjaci i predstavnici nadležnih institucija iz Srbije. Učesnici panela ukazaće na svoja iskustva stečena tokom dugogodišnje prakse u radu na poslovima zaštite i prezentacije srpske kulturne baštine, ističući glavne probleme ali i pozitivne primere u razvoju ovog bitnog segmenta domaćeg turizma.

Više informacija o konferenciji www.bitco.rs

Comments (0)

Connected news

Conferences
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. March 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Conferences
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. February 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Conferences
Dodeljene nagrade
19. December 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Conferences
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. December 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...