Treća Pupin akademija 10. i 11. novembra u Idvoru

05. November 2018
Treća Pupin akademija 10. i 11. novembra u Idvoru

U organizaciji udruženja "Srbija za mlade" i opštine Kovačica, treća po redu Pupin akademija održaće se 10. i 11. novembra 2018. u rodnom mestu Mihajla Pupina - Idvoru.

"Porazi su samo kratka odmorišta za buduće pobede" slogan je ovogodišnje Pupin akademije, na kojoj će govoriti: proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, predsednica Obrazovno-istraživačkog društva "Mihajlo Pupin" Aleksandra Ninković Tašić, učitelj u penziji iz Idvora Dragiša Matić, Petar Slavković - jedan od osnivača Pupin akademije, Zvezdana Crnogorac iz kompanije Via Academica, Nedeljko Radojičić - suosnivač kompanije Alt-HQ i generalni direktor kompanije BPS World, kao i Vlado Damjanović, jedan od osnivača internet zajednice MUNPlanet.

Pupin akademija je obrazovni, naučni i kulturni program obuke namenjen mladim talentima. Cilj predavanja, radionica i panela je da polazniima programa ponude interaktivne, kreativne i poučne sadržaje, da podstaknu njihovo analitičko mišljenje i skrenu im pažnju i na etičku dimenziju nauke i kulture.

- Kao i prethodnih godina, želja nam je da osvetlimo lik i delo jednog od naših najvećih naučnika i da inspirišemo buduće genije da krenu njegovim stopama - poručuju organizatori, dodajući da je "Pupin svetli putokaz koji mlade nepogrešivo vodi vrlinama, vrednostima, znanju i uspehu".

Mihajlo Pupin je jedan od najznačajnijih srpskih i svetskih pronalazača i naučnika. Bio je profesor na Kolumbija Univerzitetu, predsednik Njujorške Akademije nauka, jedan od osnivača NASA-e; dobrotvor koji je svojim naporima unapredio kulturu, obrazovanje i nauku.

Dodatne informacije i prijave za Pupin akademiju - OVDE.

Comments (0)

Connected news

Conferences
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Conferences
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. March 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Conferences
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. February 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Conferences
Dodeljene nagrade
19. December 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...