Prvi Strong Earth Youth Summit (SEYS) u aprilu 2021.

23. December 2020
Foto: Promo
Foto: Promo

SUNx Malta bit će domaćin prvog ikad organizovanog klimatskog samita mladih vezanog za putovanja, koji je planiran za april 2021. 'Strongov globalni samit mladih’ (SEYS) uključivaće predavanja, radionice i druge obrazovne aktivnosti usmerene na isticanje potrebe za čistom i zelenom post-Covid budućnosti za turistički sektor, u skladu s ciljevima održivog razvoja do 2030. i Pariskog sporazuma do 2050.

Virtualni događaj, koji je planiran za 29. april, biće održan u partnerstvu s turističkim udruženjem Thompsona Okanagan (TOTA), Britanska Kolumbija, Kanada; Institutom za turističke studije, Malta (ITS) i Kancelarijom za koordinaciju turizma u Mekongu (MTCO). Ovaj Događaji će se održati u tri centra: Mekongu, Malti i Britanskoj Kolumbiji.

SEYS će se fokusirati na stvaranje svesti o klimatski prihvatljivim putovanjima (CFT) i na negovanje načina za podsticanje promena u održivoj budućnosti putovanja i turizma. Cilj mu je da promoviše nadu u oporavak turističke industrije kroz svest o klimatskim promenama i obrazovanje, osnaživanje mladih, angažman i delovanje.

Najavljujući samit mladih, profesor Geoffrey Lipman, predsednik SUNx Malte, rekao je: „Ovo nije samo još jedan od mnogih samita o putovanjima i turizmu. SEYS su dizajnirali za sutrašnje vođe sutrašnji lideri - 45 učenika iz 30 zemalja koje smo imali na našem prvom kursu za diplomu o klimatski prijateljskim putovanjima s ITS-om Malta.
„SEYS će identifikovati ključna pitanja za sektor zelenog i čistog turizma nakon pandemije. Naši studenti sastavljaju brz i zabavan program s angažovanim govornicima koji će osvojiti globalnu publiku mladih lidera. "

Summit će uključivati ​​virtualne ture, interaktivne radionice, seminare, izazove, prezentacije, umrežavanje i sesije pitanja i odgovora, kao i informativnu sesiju o diplomi o klimatskim prijateljskim putovanjima i registru o klimatskim prijateljima. Program su osmislili studenti na našem prvom kursu za diplomu o klimatski prijateljskim putovanjima s ITS-om Malta.

Događaj će se održati u čast vizije i doprinosa pokojnog Maurice-a Strong-a, bliskog Lipmanovog prijatelja, po kojem je samit i dobio ime. Strong je pola veka bio arhitekta UN-ovog Okvira za održivi razvoj i klimu i inspiracija za SUNx Maltu i njezin klimatski prijateljski sistem putovanja.

"SEYS će biti prvo od godišnjih svedočanstava o nasleđu Maurice-a Strong-a, šampiona planete, koji je pre 50 godina upozorio na klimatsku krizu i proveo ostatak svog života gradeći UN-ov okvir kako bi na nju odgovorio", kaže Lipman .

SEYS će, takođe, zajedno s ugostiteljskom školom Les Roches, pokrenuti nagrade koje će nositi Strong-ovo ime, kako bi podstakao studente da rade na  inovacijama vezanim za klimatski prijateljska putovanja.
Za više informacija o SEYS-u ili registracija za Samit: www.thesunprogram.com
 

Comments (0)

Connected news

Conferences
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. March 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Conferences
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. February 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Conferences
Dodeljene nagrade
19. December 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Conferences
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. December 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...