Proceed with Care: Keynote predavač direktorka UNESCO-ve službe za promociju svetske baštine

04. April 2019
Proceed with Care: Keynote predavač direktorka UNESCO-ve službe za promociju svetske baštine

UNESCO lista spomenika i lokaliteta svetske baštine podstakla je zemlje i zajednice da sa povećanom strašću promovišu svoj jedinstveni identitet nasleđa kroz turizam. Ali sve veće interesovanje za drugačijim i posebnim dovodi do većeg priliva turista, a time i do mogućeg ugrožavanja lokaliteta od posebne važnosti. O ovoj važnoj temi govoriće Yonca Erkan, direktor UNESCO-ve službe za menadžment i promociju Svetske baštine na "Proceed with Care – Living with tourism" konferenciji koja će se održati od 2. do 5. maja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u organizaciji Nacionalne udruge za interdisciplinarno djelovanje na području baštine i turizma.

Glavna tema konferencije biće „Suživot s turizmom i održivo upravljanje baštinom i turizmom u područjima vredne kulturne i prirodne baštine s naglaskom na svetskoj kulturnoj baštini pod zaštitom UNESCO-a“.

Konferencija će se održati pod pokroviteljstvom Hrvatskog povjerenstva za UNESCO i Ministarstva turizma te uz partnerstvo Grada Šibenika, Hrvatske turističke zajednice i Nacionalnog parka Krka.

Keynote Yonca Erkan na temu „Inclusiveness for Sustainability: Multiplicities for Cultural Tourism“

Uvodno predavanje na konferenciji Proceed with Care održaće Yonca Erkan, direktor UNESCO-ve službe za menadžment i promociju Svetske baštine s naglaskom na nove medije, ujedno profesor na Univerzitetu Kadir Hasu Istanbulu. Kroz svoju bogatu karijeru radila je na mnogim velikim projektima, a posebno se ističe istraživanje koje se održalo od 2012. do 2014. godine pod nazivom „Nematerijalna baština na pokrivenom bazaru, Istanbul i definisanje inovacijskog kapaciteta“.

Članica je UNESCO-a, a ima ključnu ulogu o upravljanju i promovisanje mesta svetske baštine. Ujedno je članica i Europa Nostre, a primila je i mnogobrojne svetske nagrade za svoj rad. Yonca Erkan u Šibeniku će izlagati predavanje na temu „Inclusiveness for Sustainability: Multiplicities for Cultural Tourism“

Glavni cilj konferencije Proceed with Care je da se okupe istraživači i stručnjaci iz celog sveta kako bi zajedničkom svesti, znanjem i iskustvom pronašli rešenja za održiv turistički rast svetskih prestonica turizma. Konferencija će nam predstaviti najnovija akademska i naučna istraživanja, istraživanja na terenu, strategije, tehnike i alate.

Više informacija o konferenciji  https://www.proceedwithcare.org/
 

Comments (0)

Connected news

Conferences
Kongres ruralnog turizma Vojvodine 30. i 31. maja u Vrdniku
23. April 2024
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz...
Conferences
U sredu počinje Drugo izdanje Sarajevo Tourism Summit 2024
22. April 2024
U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo...
Conferences
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Conferences
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. March 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....