Osma HTI konferencija o zdravstvenom turizmu od 1. do 3. marta u Zagrebu

08. February 2018
Osma HTI konferencija o zdravstvenom turizmu od 1. do 3. marta u Zagrebu

Najveća evropska konferencija HTI (Health Tourism Industry) od 1. do 3. marta u hotelu "Westin" u Zagrebu okupiće najrelevantnije svetske stručnjake iz oblasti zdravstvenog turizma.

Na osmom izdanju HTI konferencije, integrisanom skupu sastavljenom od samita, foruma prestižnih evropskih i svetskih udruženja, kao i prodajnih radionica, očekuje se više od 400 posetilaca iz više od 40 zemalja. Učesnici će imati priliku da saznaju sve o aktuelnim trendovima i budućim izazovima ove industrije, a konferencija će kao i prethodnih godina ispuniti svoj cilj i pružiti im priliku za stvaranje kontakata s najuticajnijim predstavnicima javnog i privatnog sektora zdravstvenog turizma iz celog sveta.

- Zdravstveni turizam izuzetno je važan za Hrvatsku, jedan je od naših najistaknutijih proizvoda sa dugom tradicijom i istorijom, te spada među turističke proizvode koji će biti u fokusu promotivnih aktivnosti Hrvatske turističke zajednice. Reč je o proizvodu koji na globalnom nivou raste po stopi između 15 i 20% godišnje i odlično nadopunjuje ostatak turističke ponude, a naš konačni cilj je da Hrvatska bude prepoznata kao renomirana celogodišnja destinacija zdravstvenog turizma - izjavio je Kristijan Staničić, direktor Glavnog ureda HTZ-a, dodavši da se raduje odzivu 50 kupaca zdravstvenih usluga i najeminentnijih osiguravajućih kuća, koji su potvrdili svoj dolazak na B2B skup “Buy Croatia - zdravstveni turizam” koji Hrvatska turistička zajednica organizuje u saradnji sa HTI konferencijom.

U saradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, HTI će organizovati zasebne destinacijske forume “How to do business with?” sa fokusom na Rusiju i ostale CIS zemlje, Kinu i Bliski Istok. Reč je o velikim, a nedovoljno iskorišćenim tržištima koja će prema svim predviđanjima menjati uslove na globalnom tržištu zdravstvenih usluga. Najnovije partnerstvo sklopljeno sa ITB Berlin, jednim od najvećih svetskih sajmova turizma, nastavak je politike umrežavanja konferencije sa svetskim industrijskim liderima, organizacijama i eventima.

Uz podršku uglednog investicionog fonda Princeton Healthcare, edukativni deo konferencije biće posvećen različitim mogućnostima ulaganja kroz korišćenje fondova za zdravstveni turizam.

Na brojnim panelima diskutovaće se o presudnim faktorima od kojih zavisi budućnost industrije, kao što su specifični marketinški alati, radna snaga, edukacije i sertifikacije, promene u zdravstvenom osiguranju, rastući korporativni i medicinski wellness.

Program ce upotpuniti skup ključnih kupaca zdravstvenog turizma (agencija, posrednika i osiguravača) 3. European Buyers Initative, a u saradnji sa CIGNOM biće organizovan 2. EHTI Leaders Summit na kom će se sastati visoki predstavnici državnih i drugih javnih institucija Evrope sa ciljem stvaranja sinergije za promovisanje Evrope kao destinacije zdravlja.

Ovogodišnja konferencija održava se pod visokim pokroviteljstvom predsednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović uz podršku ostalih partnera: EHTTA, Medical Tourism Association, ILHA, Deloitte, Poliklinika Bagatin, Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion, Energy Clinic, M+ Agency i Mercedes.

Prijava na konferenciju moguća OVDE.

Comments (0)

Connected news

Conferences
U sredu počinje Drugo izdanje Sarajevo Tourism Summit 2024
22. April 2024
U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo...
Conferences
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Conferences
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. March 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Conferences
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. February 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...