Održan sastanak povodom konferencije "BAHA 2018"

20. September 2017
Održan sastanak povodom konferencije 'BAHA 2018'

Sastanak povodom inicijative za organizaciju konferencije Balkanske asocijacije hotelijera "BAHA 2018", koja bi trebalo da se održi naredne godine na Paliću i u Segedinu, održan je danas u Regionalnoj privrednoj komori. Sastanku su prisustvovali Slobodan Vojinović, direktor Regionalne privredne komore, Ivan Đoković, potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, i Branko Krivokapić, generalni sekretar Balkanske asocijacije hotelijera.

Inicijativa za održavanje konferencije, potekla je od Pokrajinske Vlade, kao i od pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, koji su dali punu podršku održavanju Balkanske asocijacije hotelijera.

- Pozdravljamo ideju Asocijacije, koja je prepoznala da je Palić, nekada velika kongresna, turistička i banjska destinacija, gotovo devastirana u turističkom smislu i da njegov potencijal nije u potpunosti iskorišćen. Takođe, druga ideja Asocijacije je da se spoje dva suvereniteta, Republika Srbija sa susednom Mađarskom, i da se iskoriste bratski odnosi između gradova Subotice i Segedina, uz dobru saradnju privrede i privrednih komora. Ključni cilj je početak rebrendiranja Subotice i Palića kao turističkih destinacija - rekao je Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, i dodao da će rebrendiranje uporedno pratiti infrastrukturno jačanje i prilagođavanje smeštajnih i kongresnih kapaciteta potrebama savremenih turista.

Balkanska asocijacija hotelijera osnovana je 2005. godine na Ohridu, a jedna od glavnih aktivnosti ove Asocijacije je održavanje godišnjih konferencija, čiji naziv nosi destinacija kao brend. Prva takva konferencija održana je u Herceg Novom i Dubrovniku, druga u Makedoniji i Albaniji, a želja Asocijacije je da se sledeća konferencija održi na Paliću i u Segedinu.

- Naša osnovna misija je da pokažemo šta je turizam u najširem smislu reči, što se svodi na to kako brendirate određenu destinaciju. Ima dosta metoda i problema, a želja svake destinacije, bilo velike ili male, jeste da od sebe naprave brend, jer na taj način dobijaju poznatost, privlače turiste, koji će potom širiti najbolje utiske o toj destinaciji, što je krajnji cilj - rekao je Branko Krivokapić, generalni sekretar Balkanske asocijacije hotelijera, dodajući da su pripreme za održavanje konferencije već počele, i da bi ona trebalo da se održi u junu naredne godine.

Izvor: subotica.com

Comments (0)

Connected news

Conferences
Kongres ruralnog turizma Vojvodine 30. i 31. maja u Vrdniku
23. April 2024
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz...
Conferences
U sredu počinje Drugo izdanje Sarajevo Tourism Summit 2024
22. April 2024
U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo...
Conferences
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Conferences
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. March 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....