Konferencija o razvoju celogodišnjeg turizma 4. oktobra u Zagrebu

25. September 2017
Konferencija o razvoju celogodišnjeg turizma 4. oktobra u Zagrebu

"Može li hrvatski turizam 365?" - naziv je konferencije o razvoju celogodišnjeg turizma, koja će biti održana 4. oktobra 2017. u hotelu "Sheraton" u Zagrebu.

Visoka sezonalnost turizma i dosezanje infrastrukturnih i drugih maksimuma u letnim mesecima, te niska turistička zastupljenost u kontinentalnom delu Hrvatske, realna je slika turizma ove zemlje. Kako produžiti sezonu i kako pokrenuti kontinentalnu Hrvatsku - pitanja su o kojima će se raspravljati na konferenciji.

Konferencija "Može li hrvatski turizam 365?" dovodi eminentne turističke stručnjake iz šire regije i predstavnike najvažnijih turističkih institucija u Hrvatskoj, kako bi zajedno definisali put za pokretanje hrvatskog turizma koji traje 365 dana u godini.

Christopher Hinteregger – vrhunski stručnjak za razvoj destinacija iz Austrije, Karin Niederer – ekspert za hotelijerstvo i wellness iz Austrije, Maria Pap – direktorka Turističke organizacije Budimpešte, Peter Vesenjak – konsultatnt za zdravstveni turizam iz Slovenije, i brojni lideri regionalnog turizma, kao što su Ivana Budin Arhanić, Kristijan Šustar, Ivana Kolar, Boris Žgomba, Selimir Ognjenović, Tim Clancy, Joe Bašić, Nenad Nizić i drugi, ponudiće svoje viđenje problematike, potencijala i mogućih aktivnosti za dalji razvoj.

Konkretne planove i potencijalna rešenja učesnici konferencije moći će da čuju i od ministra turizma Hrvatske Garija Cappellija, ministra ekonomije i turizma Slovenije Zdravka Počivalšeka, direktora HTZ-a Kristjana Staničića i direktorke STO Maje Pak.  

Ko je odgovoran za razvoj turizma 365 dana u godini? Kakva je uloga države u tome? Da li je potrebna jasna strategija razvoja celogodišnjeg turizma? Kako privući ozbiljne investitore? Šta može da učini lokalna samouprava i može li svako od nas da bude nosilac razvoja celogodišnjeg turizma? Imamo li dovoljno znanja za to? Kako osigurati traženi kvalitet i savremenost, te kako pratiti svetske trendove? Odgovore na ova pitanja daće konferencija "Može li hrvatski turizam 365?".

Više o konferenciji možete pronaći OVDE.

Comments (0)

Connected news

Conferences
Kongres ruralnog turizma Vojvodine 30. i 31. maja u Vrdniku
23. April 2024
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz...
Conferences
U sredu počinje Drugo izdanje Sarajevo Tourism Summit 2024
22. April 2024
U sredu počinje drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma, Sarajevo...
Conferences
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Conferences
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. March 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....