Iran zainteresovan za transfer tehnologije po modelu SB "Merkur"

10. October 2019

U okviru četvrtog Međunarodnog zdravstvenog kongresa islamskih zemalja, koji se odžava u Teheranu od 09. do 11. oktobra, održana je prezentacija srpskog modela banjskog turizma i studija slučaja Zdravstvenog i spa centra Merkur. Direktor Merkura dr sci med Dejan Stanojević i rukovodilac marketing službe Miodrag Miljković, bili su učesnici na ovom kongresu u okviru jednog od organizovanih panela.

Prezentacija Merkura je održana prvog dana kongresa u okviru panela ekoturizam i geoturizam, i izazvala je veliko interesovanje svih prisutnih. Prezentacija modela srpskih banja i Merkura kao zdravstvenog centra koji ima tradiciju dugu preko 70 godina u primeni prirodnog faktora - mineralnih voda Vrnjačke Banje u zdravstvene svrhe, izazvala je odličan prijem svih učesnika. Modernizacija poslovanja uz čuvanje tradicionalnih tretmana koja postoji u Merkuru, inicirala je brojne poslovne predloge koji se odnose na transfer znanja i prenošenje modela poslovanja Merkura na turističke potencijale u Iranu. Ovaj događaj inicirao je organizaciju sastanka direktora Merkura u Gradskom veću Teherana tokom današnjeg dana, gde će biti razmatrani modeli buduće saradnje. Jedan od narednih koraka biće poseta delegacije Irana Srbiji, kako bi se na licu mesta upoznali sa potencijalima i postojećim organizacionim modelima - navodi se u saopštenju SB Merkur.

Na panelu je razmatrana uloga umrežavanja organizacija u brendiranju prirodnih kapaciteta zemalja kao i načini definisanja specijalizovanih tura koje turistima omogućavaju korišćenje prirodnih resursa i terapija. Teme su bile i prepreke i poteškoće, kao i mogućnosti i izazovi ulaganja u ovom domenu.

Najveću zaslugu za učešće direktora Merkura na ovom kongresu ima Njegova Ekselencija gospodin Dragan Todorović, ambasador Srbije u Iranu, koji je prepoznao šansu za poslovno angažovanje i inicirao učešće na događaju.

Organizator kongresa je Centar za razvoj zdravstvenog turizma islamskih zemalja, uz podršku ministarstava, nacionalnih i međunarodnih zdravstvenih organizacija i institucija. Događaj se organizuje od 2015. godine sa ciljem da igra efikasnu ulogu u razvoju ekonomskih odnosa i olakšava komunikaciju između stejkholdera u zdravstvenoj industriji preko islamskih zemalja. Za četvrti krug ovog kongresa, eksperti iz vladinog i privatnog sektora pozvani su da pronađu nove mogućnosti saradnje i razviju svoju mrežu putem tržišta islamskih zemalja.

Comments (0)

Connected news

Conferences
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Conferences
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. March 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Conferences
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. February 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Conferences
Dodeljene nagrade
19. December 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...