Crna Gora dobila prvog wellness ambasadora

25. October 2017
Crna Gora dobila prvog wellness ambasadora
Crna Gora dobila prvog wellness ambasadora

U hotelu Splendid u Bečićima upravo je u toku 6. međunarodna konferencija pod nazivom "Zdravstveni turizam  - perspektive i granice", u organizaciji Medical Spa Asocijacije Crne Gore i Klastera zdravstvenog turizma Crne Gore.

Na ovoj uglednoj konferenciji, svojim zanimljivim radovima na temu savremenih wellness i spa koncepata, edukacije kadrova, kineske tradicionalne medicine, prirodnih faktora u prevenciji i rehabilitaciji, šumskih kupatila, sertifikaciji i akreditaciji, medicinskom wellness-u, EU projektima vezanim za razvoj zdravstvenog turizma itd., predstavili su se brojni autori, među kojima su dr Miljenko Bura (Hrvatska), Peđa Filipović, dr Gorana Isailović i dr Ana Žikić (Srbija), prof. dr Bistra Dimitrova (Bugarska), dr sci Marina Delić, dr Miloš Lukić, mr sci dr dušan Nenezić (Crna Gora) i drugi.

Okupiti najbolje domaće i strane stručnjake - teoretičare i operativce bio je i cilj konferencije, koja je prema rečima Vasilija Vlatka Stijepovića, direktora Klastera zdravstvenog turizma Crne Gore, ispunila očekivanja organizatora, jer je donela mnogo zanimljivih priloga, novih ideja, otvorila brojna pitanja vezana za zdravstveni turizam i nedvosmisleno potvrdila, prvo, da Crna Gora ima izuzetan potencijal za medicinski i zdravstveni turizam i, drugo, da je izvorište budućnosti turizma generalno u ove dve najbrže rastuće i najperspektivnije grane turizma.

Na konferenciji su dodeljene i godišnje nagrade Medical Spa Asocijacije i Klastera zdravstvenog turizma Crne Gore, po oceni stručnog žirija, najuspešnijima u 2017. godini. Izmedu ostalih, nagrada "Montenegro Spa & Wellnes Award 2017" dodeljena je časopisu "Turistički Svet" za promociju zdravstvenog, wellness & spa turizma, a osnivač i spiritus movens Wellness akademije Peđa Filipović promovisan je u prvog wellness ambasadora Crne Gore!

LjR

Comments (0)

Connected news

Conferences
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Conferences
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. March 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Conferences
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. February 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Conferences
Dodeljene nagrade
19. December 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...