Budućnost na 2 točka - Prva Nacionalna konferencija o bicikliranju

26. September 2022
Photo by Febiyan on Unsplash
Photo by Febiyan on Unsplash

Prva Nacionalna konferencija o bicikliranju održaće se u Novom Sadu, 28. i 29. septembra, u Svečanoj sali Skupštine Vojvodine/Privrednoj komori Vojvodine.

Učesnicima konferencije će se obratiti međunarodni i domaći eksperti iz oblasti bicikliranja, urbanizma, saobraćaja, prosvete, zdravlja, sporta, nevladinih organizacija, kao i predstavnici institucija i lokalnih samouprava u Srbiji.

- Kao kontinent, očekujemo da ćemo biti klimatski neutralni do 2050. i zato moramo da promenimo način na koji pristupamo pitanjima mobilnosti i upotrebe javnog prostora. Bečka deklaracija, koju je 18. maja 2021. usvojila 41 država, uključujući i Srbiju, bila je važan korak u pravcu postizanja ovih ciljeva. U procesu smo izrade nacionalnih strategija koje će omogućiti širi spektar aktivnosti na kreiranju novog koncepta urbane i aktivne mobilnosti za narednih 10 godina i Nacionalna strategija bicikliranja je jedan od važnih strateških dokumenata - navode organizatori konferencije.

Na konferenciji će biti predstavljen nacrt nacionalne strategije o bicikliranju (2022-2026), razgovaraće se o razvoju bicikliranja u Srbiji, predstaviće se zanimljivi razvojni projekti, poveznice sa turizmom, biciklističke mreže Srbije, razmeniće se iskustva sa kolegama iz inostranstva.

Program konferencije

Comments (0)

Connected news

Conferences
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. March 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Conferences
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. February 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Conferences
Dodeljene nagrade
19. December 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Conferences
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. December 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...