"Srbija deset godina posle velike recesije" tema 26. Kopaonik biznis foruma

24. December 2018
'Srbija deset godina posle velike recesije' tema 26. Kopaonik biznis foruma

Predstojeći, 26. Kopaonik biznis forum biće održan od 3. do 6. marta 2019. godine u Kongresnom centru hotela Grand na Kopaoniku. Kako su saopštili organizatori, centralna tema ovog skupa biće - "Srbija deset godina posle velike recesije: snažan rast kao imperativ".

Program foruma i lista govornika su već određeni, dok će prijava učesnika početi 8. januara 2019. godine. Specijalni gost prvog dana Foruma biće Geri Džejkobs, izvršni direktor Svetske akademije nauke i umetnosti.

Očekuje se da će 26. Kopaonik biznis forum ugostiti više od 1.500 učesnika, profesora, državnih zvaničnika, članova diplomatskog kora, poslovnih ljudi, domaćih i stranih investitora, predstavnike međunarodnih finansijskih organizacija. Pored predstavnika srpske vlade na Forumu će, u okviru zvaničnog programa, učestvovati i predstavnici najznačajnijih svetskih ekonomskih institucija kao što su Linda Van Gelder, regionalna direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan (WB), Dubravka Negre, šef Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan (EIB), i Sebastijan Sosa, šef kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda u Beogradu (IMF).

Pored ključnog razvoja Srbije između dva KBF-a, neke od tema koje će biti zastupljene su i startapovi kao digitalni pokretač Srbije, regionalni ekonomski razvoj Zapadnog Balkana, osnaživanje digitalne ekonomije, preporuke razvoja biznisa na Balkanu. Tradicionalno, specijalno obraćanje premijerke Srbije Ane Brnabić planirano je poslednjeg dana Foruma.

- Savez ekonomista Srbije, kao organizator Kopaonik biznis foruma, želi da održava i neguje saradnju između relevantnih učesnika i na taj način ponudi interaktivnu platformu za razmenu mišljenja, argumentovanu, konstruktivnu raspravu, sagledavajući pri tome ključne reformske izazove iz različitih uglova: političkog i privrednog, mikro i makro ekonomskog, iz ugla realnog i finansijskog sektora, domaćih i stranih investitora, privatnih i javnih preduzeća, teorije i prakse - ističe se u saopštenju organizatora.

Savez ekonomista Srbije organizuje Forum u partnerstvu sa kompanijom Mastercard, a kao i prethodnih deset godina, koncepcijski pokrovitelj ovog značajnog ekonomskog skupa je predsednik Vlade Republike Srbije.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Conferences
Uspešno završena 2. regionalna Hotel housekeeping konvencija
01. April 2024
Jedan od zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona -...
Conferences
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. March 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Conferences
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. February 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Conferences
Dodeljene nagrade
19. December 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...