"SMEs2019" konferencija 14. maja u Beogradu

09. May 2019
'SMEs2019' konferencija 14. maja u Beogradu

Konferencija SMEs2019 pod sloganom “Snaga SME – Podsticaj i rast preduzeća” održaće se u hotelu Metropol Palace u Beogradu u utorak, 14. maja 2019. godine.

TGI Group International je organizator konferencije, a pokrovitelji su Privredna komora Srbije, Unija poslodavaca Srbije, Udruženje poslovnih žena Srbije, Srpska asocijacija malih i srednjih preduzeća i Confindustria Srbija.

Teme konferencije:
• Budućnost malih i srednjih preduzeća: kako obezbediti finansiranje i kako olakšati put u nove poduhvate;            
• Novi teren za preduzetništvo: start-up i inovatori;            
• Svet nije dovoljan - proširiti poslovanje van granica; 
• Digitalni faktor - Uticaj IT, industrije 4.0 i automatizacije na MSP;   
• Iskustva prodaje i marketinga – kako do ciljne publike.

Cilj konferencije je da se obezbedi adekvatna platforma za diskusiju među svim zainteresovanim stranama uključujući predstavnike Vlade, stručnjake i analitičare, predstavnike preduzeća iz Srbije i regiona, kao i predstavnike medija. Diskusija na teme od važnosti za MSPP sektor baviće se svakodnevnim izazovima u različitim aspektima poslovanja, zakonskom regulativom, finansiranjem, poreskom politikom i digitalizacijom, kao sredstvom inovacije poslovnih operacija.

Na konferenciji SMEs2019, PhD Kosta Jovanović, docent, prodekan za saradnju sa privredom na Elektrotehničkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu održaće prezentaciju na temu „Finansiranje MSP u oblasti inovacione robotike – Projekat DIH2 I DIH-HERO” što će pružiti direktan i jasan uvid na koji način MSP mogu dobiti sredstva iz ovog fonda u okviru aktuelnog projekta.

Među govornicima i panelistima su Katarina Obradović Jovanović, pomoćnik ministra, Ministarstvo privrede Srbije, Sava Savić, pomoćnik ministra, Ministarstvo rada, turizma i telekomunikacija Srbije, PhD Dejan Ilić, predsednik Upravnog odbora, Fond za inovacionu delatnost, Zoran Martinović, direktor, Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije, Dubravka Negre,direktor regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan, Dejan Vukotić, predsednik Izvršnog odbora, Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza Srbije, AOFI, Dr Sanja Popović Pantić, predsednik, Udruženje poslovnih žena Srbije, Nebojša Atanacković, počasni predsednik, Unija poslodavaca Srbije, Goran Križ, ekonomski savetnik, Ambasada Slovenije u Srbiji, Daniela Zlatić Sutić, rukovodilac Edukativno-informacionog centra, Zavod za intelektualnu svojinu, Veselin Dragičević, sekretar odbora Udruženja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, Privredna komora Crne Gore, Lorena Macura, potpredsednik, SEAF;  Kemal H. Balihodžić, osnivač i direktor, UpTrend Marketing Solution, London UK & Sarajevo BiH, Zoran Tadić, direktor, Neofyton, Dr Jasmina Knežević, Vlasnik i direktor, Bel Medic. Moderatori konferencijskih panela su Aleksandar Međedović, član Izvršnog odboraTursko-nemačkeprivredne komore; prof. dr Dragan Lončar, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Mirko Radonjić, glavni i odgovorni urednik eKapije.

Konferencija SMEs 2019 razmatra izazove u poslovnom okruženju i načine kako ih prevazići i olakšati poslovne operacije i procese, kao i kako stvoriti nove prilike za sektor male privrede u cilju ostvarenja rasta i poboljšanja celokupnog ekonomskog statusa u zemlji i regionu.

Comments (0)

Connected news

Conferences
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. March 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Conferences
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. February 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Conferences
Dodeljene nagrade
19. December 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Conferences
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. December 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...