Završena početna stanica gondole na Zlatiboru

13. Jun 2018

Radovi na početnoj stanici gondole na Zlatiboru su završeni, a završetak celokupnog projekta očekuje se do kraja kalendarske godine, izjavila je direktorka Javnog preduzeća Gold gondola Bojana Božanić.

- Radovi na izgradnji zlatiborske gondole se nastavljaju. Glavni radovi na početnoj i završnoj stanici su završeni, preostalo je uređenje terena i njihovo priključivanje na elektro mrežu - rekla je Bojana Božanić.

Ona je dodala da je dokumentacija za 36 nosećih stubova kompletirana, da su imovinski odnosi sređeni, "da očekuju dobijanje dozvole u sledećih sedam do deset dana", kao i postavljanje stubova i izgradnju međustanice do kraja godine.

- Na osnovu Studije izvodljivosti smo procenili da će gondola biti jedna od najvećih atrakcija na Zlatiboru. Očekujemo da u sledećih deset godina povećamo broj turista na milion, u odnosu na sadašnjih 320.000 i da produžimo period njihovog boravka - dodala je.

Ocenila je da su u fazi za podnošenje zahteva za izgradnju naišli na "nedostatak političke volje" i da nisu dobili pomoć od većeg broja državnih institucija, zbog čega se sa izgradnjom kasni dve godine.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović izjavio je da su radovi na promociji letnje sezone na toj planini pri kraju i da se sada usmeravaju na završetak radova na Turističkom centru Zlatibor.

- Radovi na uređenju Turističkog centra su u završnoj fazi. Ove godine ćemo ponuditi nova izletišta, pešačke i biciklističke staze - rekao je Živanović i dodao da njegova organizacija sve više promoviše koncept aktivnog odmora koji je najatraktivniji za porodice sa malom decom.

- Ove godine obeležavamo i 125. godišnjicu od početka organizovanog razvoja turizma na Zlatiboru, tako da će celo Kulturno leto i sve manifestacije biti posvećene tom jubileju - kazao je Živanović.

Izvor: Beta

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...