Srbija kao Bike Friendly destinacija

24. Jun 2024
Photo by Febiyan on Unsplash
Photo by Febiyan on Unsplash

Biciklizam kao turistički proizvod dobija na značaju i broj zainteresovanih gostiju sve više raste širom Srbije, kako među domaćim ali i inostranim turistima. Oznaka Bike Friendly sertifikuje hotele, opštine (destinacije), preduzeća i pojedince koji zadovoljavaju određene kriterijume za prijem i pružanje usluga biciklistima.

Kako do oznake BIKE FRIENDLY SRBIJA?

Da biste ostvarili pravo korišćenja ove oznake neophodno je da ispunite određene kriterijume, koji će ujedno doprineti da postanete član međunarodne zajednice Bike Friendly projekta.

Zastupnik za Srbiju je Veselinov Tourism Consulting (VTC) koji od početka ove godine predstavlja (zastupa) Bike Friendly Srbija platformu, a NatTour je neprofitna organizacija sa sedištem u Grčkoj koja je pokrenula ceo projekat.

Ovaj projekat u Srbiji trenutno ima podršku Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije i Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede HORES.

Ovim projektom ne samo da unapređujemo turističku ponudu, već doprinosimo i očuvanju životne sredine, kao i standardizaciju u okviru ostvarenja kriterijuma Globalnog saveta za održivi turizam čiji je Srbija član.

Ako ste hotel, opština, kompanija ili pojedinac koji želi istaći i promovisati održiv način putovanja biciklom i upoznavanja sa destinacijom, pridružite se platformi i kontaktirajte: serbia@bikefriendly.travel

Izvor: Veselinov Tourism Consulting

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...
Turizam
Bespovratna sredstva za 82 projekta u cilju razvoja ruralnog turizma
10. Jul 2024
Radna grupa za odlučivanje o učešću u finansiranju projekata razvoja i unapređenja...
Turizam
Nove direktne avio-linije do NR Kine
03. Jul 2024
Počev od 30. septembra 2024. godine, Air Serbia će uspostaviti direktne letove između...
Turizam
Proglašen najbolji muzej na svetu
02. Jul 2024
Turski muzej “Ephesus Experience“ (Doživljaj Efesa), koji se nalazi u drevnom gradu...