Šetnje „Kulturna baština Topčidera“ svake poslednje subote u mesecu

21. Januar 2019

Nakon skoro trideset organizovanih šetnji u redovnim i dodatnim terminima, šetnje „Kulturna baština Topčidera“ nastavljaju se i u 2019. godini, ali – u novim izdanjima!

Topčider se još od sredine 19. veka osmišljava kao gradska oaza, sa brojnim parkovima, izletištima, velikim zelenim i pošumljenim površinama. U njegovom zelenilu kriju se i brojne vile, letnjikovci i umetnički ateljei podignuti početkom 20. veka.

Šetnje „Kulturna baština Topčidera” predstavljaju jedinstven primer međuinstitucionalne saradnje. U novom ciklusu šetnji „Kulturna baština Topčidera” istražujemo i specifične kolekcije koje se nalaze u ovom kraju grada.

Tokom 2019. obilazimo: Muzej afričke umetnosti, Kuću kralja Petra, Kuću legata – Legat Petra Lubarde, Arhiv Jugoslavije, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd i Vespa muzej Srbija. Sa vama šetaju i pričaju istoričarke umetnosti Ana Knežević, kustoskinja Muzeja afričke umetnosti, i Ivana Zatežić, saradnica Kuće legata.

TERMINI NAREDNIH ŠETNJI: 26. januar 2019. u 11 časova Tura: Muzej afričke umetnosti (Andre Nikolića 14), Kuća kralja Petra (Vase Pelagića 40), Arhiv Jugoslavije (Vase Pelagića 33) i Kuća legata - Legat Petra Lubarde (Iličićeva 1).
Mesto i vreme okupljanja: okupljanje u Muzeju afričke umetnosti u 11 časova;

Detaljan raspored i rute kretanja mogu se naći na zvaničnom sajtu Muzeja, a važno je napomenuti da je obaveza zainteresovanih da kada se odluče za neku od šetnji, kontaktiraju Muzej na: kulturnabastinatopcidera@gmail.com 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...