Raspisan tender za izgradnju gondole Brzeće-Mali Karaman

16. Mart 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Javno preduzeće Skijališta Srbije, objavilo je tender za radove na izgradnji gondole Brzeće-Mali Karaman na Kopaoniku, sa pratećom infrastrukturom po sistemu ključ u ruke.

Nacrt izmena dela Plana generalne regulacije za naselje Brzeće na Kopaoniku predviđa gradnju dugoočekivane gondole koja bi to turističko naselje, vertikalnim transportom, povezala sa centrom Kopaonika.

Predmet javne nabavke je isporuka isklopive kabinske žičare-gondole Brzeće (Bela reka) – Mali Karaman, sa kabinama za 10 osoba i izgradnjom pratećih stanica i prateće ski staze, što obuhvata izradu sve potrebne tehničke dokumentacije i izgradnju.

Dužina gondole kako se navodi u dokumentaciji iznosiće 3.741 m.

Inicijalni kapacitet žičare-gondole predviđen je za 1.600 osoba na sat, pri brzini od 6 m/s, a potrebno je i predvideti mogućnost proširenja na maksimalni kapacitet od 2.400 osoba na čas. Žičara će imati mogućnost za transport skija, snoubordova i planinskih bicikla.

U sklopu radova potrebno je izvršiti sve prateće radove na demontaži kompletne instalacije dvosedežnih žičara Bela reka 1 i Bela reka 2 i predvideti troškove za izradu tehničke dokumentacije za dalji razvoj skijališta uz instalaciju gondole i to projekte veštačkog osnežavanja za novu ski stazu, kao i za postojeće ski staze Bela reka1 i Bela reka 2.

Inače, izgradnja gondole je Zaključkom Vlade Republike Srbije, 20. februara prepoznata kao projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju.

Rok za izvođenje radova na izgradnji instalacije gondole sa pratećim objektima, ne može biti duži od 365 dana, dok rok za izvođenje radova na izgradnji ski staze, ne može biti duži od 120 dana, počev od dana prijave radova i dobijanja potvrde o prijavi radova.

Kako se ističe u dokumentaciji, ponuđač može da podnese samo jednu ponudu, koja mora biti na srpskom jeziku.

Ponude se podnose do 23. marta do 12 časova. Otvaranje ponuda sprovodi se odmah po isteku roka za podnošenje ponuda, istog dana, sa početkom u 12 časova i 30 minuta, na adresi naručioca.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....