Otkrivanje Beograda kroz besplatne književne šetnje gradom

07. Septembar 2018
Otkrivanje Beograda kroz besplatne književne šetnje gradom

Posle jednogodišnje pauze, 14. septembra se nastavlja program besplatnih književnih šetnji Beogradom. Ovaj program, ranije izvođen pod nazivom „Književni vodič kroz Beograd”, sada je izmenjenog imena – „Otkrivanje Beograda”, ali sa istim konceptom.

Tokom šetnje stazama koje prate tragove u prostoru i vremenu tri velika srpska pisca Sime Matavulja, Radoja Domanovića i Vaska Pope može se čuti kako se odvijao njihov život u Beogradu, a kako je prestonica ostala zabeležena u njihovim delima.

Programi se izvode petkom i utorkom u 17 sati i to: „Otkrivanje Beograda Sime Matavulja” 14. i 25.septembra – okupljanje je na Andrićevom vencu kod spomenika Ivi Andriću. „Otkrivanje Beograda Radoja Domanovića” na programu je 18. i 28. septembra, a okupljanje je kod fontane između dvorova u Ulici kralja Milana i najzad „Otkrivanje Beograda Vaska Pope” izvodiće se 21. septembra i 2. oktobra – okupljanje je na Studentskom trgu 1, kod Kapetan Mišinog zdanja.

Tokom dvočasovnih šetnji posetiocima će biti otkrivene životne i stvaralačke priče naših značajnih pisaca koji su deo života proveli u Beogradu i u njemu ostali zauvek, baš kao i njihova dela. Koncept je isti kao i prethodnih osam godina, novi pisci i naš stari Beograd, čija prošlost se otkriva iz priča o životima pisca, odlomaka iz njihovih dela i sa starih fotografija. Program ima za cilj popularizaciju dela ovih pisca i da se učesnici šetnji podstaknu na ponovno čitanje njihovih dela, kao i da im se otkriju novi pogledi na naš grad.

Programi su besplatni i svi slušaoci koji su ljubitelji književnosti i Beograda su dobrodošli. Organizator programa je Centar za kulturne inicijative „Kulttura”, uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Izvor: Beoinfo

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...