Koliko je novca potrebno za letovanja u Budvi?

31. Jul 2019
Koliko je novca potrebno za letovanja u Budvi?

Budva je crnogorska metropola turizma i statistika neretko pokazuje da su upravo srpski turisti njeni najbrojniji gosti, kao i na celokupnom crnogorskom primorju. Prema poslednjim podacima, od januara ove godine do danas Budvu je posetilo 55.583 gostiju iz Srbije koji su ostvarili421.292 noćenja.

Prema anketama koje Turistička organizacija Budve sprovodi među svojim posetiocima Budva je čest izbor zbog blizine našoj zemlji, raznolikih plaža duže cele rivijere, brojnih dešavanja i manifestacija po kojima je prepoznatljiva. Ipak, za većinu jedan od najpresudnijih faktora pri izboru destinacije za odmor je novac.

Pregled cena u ugostiteljskim objektima pokazuje da Budva ima ponudu za svačiji džep. Tako, u zavisnosti od kvaliteta, sobu sa kupatilom u privatnom smeštaju možete naći i po ceni od 7 evra. Apartman za porodicu (2+2) koštaće vas od 35 evra dnevno pa naviše, kao i smeštaj u hotelu sa 3 zvezdice sa doručkom u dvokrevetnoj sobi. Što se restorana tiče, kuvani ručak u većini možete obezbediti po cenama koje se kreću od 3,80 do 5,00 evra, dok polupansion (doručak i večera) u mnogim restoranima košta između 9 i 12. Cene pića u lokalima i hotelima kreću se od 0,49 do 1,30 evra za kafu recimo, dok sokovi ili pivo koštaju od 1.49 do 2.70 evra.

Ukoliko u Budvu dolazite svojim autom, treba da znate da će vas parking koštati od 0,60 do 1,50 po satu u zavisnosti od lokacije. Kada je reč o budvanskim kupalištima voda na svakom je prve kategorije. Na njih 9 nema plažnog moblijara, a na onima na kojima ga ima, ležaljka i suncobran koštaju od 7 evra pa naviše, s tim što se od 17h set za plažu ne naplaćuje. Na 14 kupališta u Budvi vijori se plava zastavica što je simbol najviših ekoloških standarda.

Ukoliko vam je uz plažu i sunce važno da tokom odmora uživate i u zbivanjima zabavnog, muzičkog ili pak kulturno-umetničkog karaktera, Budva ima bogat manifestacioni kalendar za posetioce svih interesovanja i uzrasne dobi. Tu je neizostavni Grad teatar koji ove godine traje do 30. avgusta (pozorišne predstave, muzički programi, izložbe, književni programi...). Turistima su posebno omiljene manifestacije kao što su „Dječji dani" (od 12. do 16. avgusta u Petrovcu), Petrovačka noć na kojoj će i ove godine kao gost iznenađenja nastupiti velika regionalna pop zvezda (23. avgust), Etno večeri (od 2. jula do 29. avgusta). Dobra zabava i mnoštvo dešavanja u Budvi se nastavljaju i tokom postsezone: Festival duvačkih orkestara (početak septembra), Fešta na plaži (15. septembar, Rafailovići), Dan širuna (5. oktobar) i dr.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...