Defile mažoretkinja u Novom Sadu povodom Praznika mimoze

09. Januar 2019

U petak, 11. januara 2019. godine, u Novom Sadu, tačnije od početka pešačke zone u Modene ulici preko Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom, održaće se defile mažoretkinja u cilju promocije 50. praznika mimoze. Defile će se održati sa početkom u 18:00 časova.
 
Ove godine, slavi se jubilej najstarije turističke manifestacije u Crnoj Gori, odnosno 50. Praznik mimoze. U čast jubileju, Festival će trajati 50 dana, od 1. februara  do 22. marta 2019. godine. Praznik mimoze je jedan od najprepoznatljivijih festivala u regionu, zbog čega će se festival promovisati u Beču, Kranju, Novom Mestu, Banja Luci, Bijeljini, Višegradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Jagodini, Beogradu i dr.

Svečano otvaranje 50. Praznika mimoze će se održati 1. februara, na kojem će nastupiti najveća muzička zvezda u regionu, Zdravko Čolić.

Prvog vikenda u februaru, tradicionalno, održaće se Fešta od mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere, koja je najposećeniji program u okviru Festivala. Ove godine, za sve posetioce Praznika mimoze organizovano je čak 4 maskenbala, a tu su i tradicionalna Izložba cveća, Mali salon hercegnovskih galerija kao i programi za najmlađu publiku – Dečiji maskenbal i Dečija cvetna povorka.

S obzirom da će Festival trajati i tokom marta meseca, obeležiće se Dan žena programom Ljubav u vreme mimoze, koji podrazumeva koncert Saše Matića na Trgu Nikole Đurkovića i koncert Kaliopi u Dvorani Park.

Pored navedenih muzičkih programa, tu su i Večeri mediteranske pesme, Međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala kao i još nekoliko velikih koncerata regionalnih muzičkih zvezda.

U okviru programa „Doživite evropske fešte u Herceg Novom“ posetioci Festivala će imati priliku da uživaju u kulturno umetničkim programima i gastro večerima gostiju iz: Kine, Poljske, Italije, Srbije, Nemačke, Turske, Finske, Norveške i Slovenije.

Direkcija 50. Praznika mimoze se trudila da ovogodišnji program bude što bogatiji i raznovrsniji, za sve uzraste i ukuse. Posetioci će moći da gledaju kvalitetan pozorišni program, da posete vinske večeri kao i večeri craft piva, veliki broj sportskih manifestacija i turnira, i da prisustvuju najvećoj Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...