Avantura u sremskoj ravnici

17. Jul 2023
Foto: Visit Online Smart Solutions
Foto: Visit Online Smart Solutions

Sremska Mitrovica pridružila se platformi Visit-Serbia, jedinstvenom projektu za razvoj turizma koji podržavaju Turistička organizacija Vojvodine i Udruženje za turizam Privredne komore Srbije.

- Platformi za onlajn prodaju ulaznica Visit-Serbia pristupili su Carska palata, Muzej Srema i Specijalni rezervat prirode "Zasavica", čime je učinjen prvi veliki korak ka umrežavanju svih turističkih atrakcija grada. Sledeći korak koji planiramo je uključivanje lokalnih vodiča i mogućnost kupovine turističkih tura na teritoriji grada - rekao je direktor Turističke organizacije Sremske Mitrovice Dušan Drča.

Uz pojedinačne ulaznice u ponudi je i Avantura u sremskoj ravnici - paket ulaznica za sve tri atraktivne destinacije koje će biti dostupne na onlajn platformi Visit-Serbia.

Drča je naglasio da Sremska Mitrovica sa svojom turističkom ponudom "prati trendove novih tehnologija, uključujući i onlajn prodaju ulaznica koja će u dogledno vreme postati neizostavni deo svih turističkih putovanja".

- Korišćenje novih tehnologija u turizmu štedi posetiocima vreme prilikom pripreme putovanja, smanjuje gužve na biletarnicama i omogućava kupovinu iz fotelje. Istovremeno, redukcija papirnih ulaznica ima i ekološku dimenziju - smanjenje potrošnje papira i količine smeća, što bi trebalo da bude cilj svakog modernog grada - rekao je Drča.

Predstavnik platforme Visit-Serbia Branislav Dogandžić ocenio je da će koncept onlajn prodaje ulaznica za turističke atrakcije i inovativni marketing destinacija, doprineti Sremska Mitrovica sa svojim atrakcijama postane još važnija tačka na turističkoj mapi Srbije jer po svojim sadržajima i zaslužuje po sadržajima.

Uz prepoznatljivu gastronomiju, restorane i salaše, jedinstvenu Carsku palatu koja svedoči o antičkoj prošlosti Sirmiuma, Brione - jednu od najlepših plaža u Srbiji i jedinstveni rezervat prirode Zasavica koji je nadomak grada, Sremska Mitrovica će svakako biti konkurentna u bogatoj turističkoj ponudi Srbije, rekao je Dogandžić.

Platformi VisitSerbia već su se pridružili Zlatibor, čiji gosti uveliko koriste mogućnost onlajn kupovine pojedinačnih ili paketa ulaznica za brojne lokalne atrakcije, Bora lavirint kod Batočine, Muzej iluzija u Beogradu.

Statistika koja svedoči o porastu broja domaćih gostiju, ali turista koji dolaze u Srbiju iz celog sveta, ukazuje da će prednosti platforme Visit-Serbia prepoznati i mnogi drugi turistički lokaliteti širom zemlje, uveren je Dogandžić.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...