Avala dobija ski stazu?

01. Mart 2019
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Konkretni koraci kako bi zaživela ski staza na Avali su preduzeti. Projekat o izradi skijaške infrastrukture zaključen je sa konzorcijumom Integral trading corporation i Ornament invest ingenering, koja je bila jedini ponuđač na tenderu.

Firma koja je dobila posao u narednom periodu imaće zadatak da uradi prikaz pozicija svih sadržaja koji se planiraju na Avali, a koji bi se uklopili u celinu sa postojećim. Kako se navodi u objašnjenju, kada je reč o avantura parku, potrebno je odrediti poziciju instalacija kako bi se vodilo računa o bezbednosti korisnika.

Na prostoru avantura parka planirane su lijane, surf daske, kao i mnogobrojne druge zanimacije za posetioce. Da bi se iskoristila mogućnost terena, potrebno je predvideti optimalnu dužinu ski staze. Ovaj konzorcijum moraće da izradi poziciju boba na šinama, zip-lajna, mini golf terena.

Kako je bilo ranije najavljeno iz JP Skijališta Srbije, staza će biti duga oko 550 metara, a na jednom delu biće postavljena posebna podloga kako bi mogla da se koristi i kad nema snega. Ovaj kompleks nalaziće se ispod tornja do podnožja planine uz Mitrovićev dom.

Troškovi izgradnje skijališta trebalo bi da iznose oko 5 miliona evra. Staza na Avali će biti u kategoriji plave, odnosno srednje teške kategorije.

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...