Avala dobija ski stazu?

01. Mart 2019
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Konkretni koraci kako bi zaživela ski staza na Avali su preduzeti. Projekat o izradi skijaške infrastrukture zaključen je sa konzorcijumom Integral trading corporation i Ornament invest ingenering, koja je bila jedini ponuđač na tenderu.

Firma koja je dobila posao u narednom periodu imaće zadatak da uradi prikaz pozicija svih sadržaja koji se planiraju na Avali, a koji bi se uklopili u celinu sa postojećim. Kako se navodi u objašnjenju, kada je reč o avantura parku, potrebno je odrediti poziciju instalacija kako bi se vodilo računa o bezbednosti korisnika.

Na prostoru avantura parka planirane su lijane, surf daske, kao i mnogobrojne druge zanimacije za posetioce. Da bi se iskoristila mogućnost terena, potrebno je predvideti optimalnu dužinu ski staze. Ovaj konzorcijum moraće da izradi poziciju boba na šinama, zip-lajna, mini golf terena.

Kako je bilo ranije najavljeno iz JP Skijališta Srbije, staza će biti duga oko 550 metara, a na jednom delu biće postavljena posebna podloga kako bi mogla da se koristi i kad nema snega. Ovaj kompleks nalaziće se ispod tornja do podnožja planine uz Mitrovićev dom.

Troškovi izgradnje skijališta trebalo bi da iznose oko 5 miliona evra. Staza na Avali će biti u kategoriji plave, odnosno srednje teške kategorije.

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...