Kina i Rusija po prvi put na Sajmu turizma u Beogradu!

14. Februar 2017
Kina i Rusija po prvi put na Sajmu turizma u Beogradu!

U periodu od 23. do 26. februara, na Beogradskom sajmu održava se 39. Međunarodni sajam turizma. U istom terminu održavaju se još tri srodne manifestacije – 13. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA, 8. Međunarodni sajam vina BEOWINE i 13. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“ - najavljeno je na konferenciji za novinare koju je Beogradski sajam organizovao sa svojim poslovnim partnerima.

Pod sloganom „Uživajte na vreme!“, u šest izložbenih hala predstaviće se više od 1.100 izlagača iz 56 zemalja – Grčke, Egipta, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Turske, Slovenije, Bugarske, ali i Indije, Mađarske, Tunisa, Nemačke… Ovogodišnji učesnici su najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni turoperatori.

Kako je istakao Nikola Andrić, rukovodilac Službe organizacije projekata na Beogradskom sajmu, prvi put svoje turističke potencijale predstaviće Nacionalna turistička agencija Kine, sa sedištem u Budimpešti, a posetioci će imati priliku da premijerno upoznaju i regione Ruske Federacije.

Zemlja partner 39. Sajma turizma je Crna Gora, destinacija koja zahvaljujući geografskom položaju i raskošnoj prirodi nudi raznovrsne mogućnosti za odmor i uživanje.

- Crna Gora se ove godine predstavlja pod sloganom „Uvijek drugačija“, jer pored prelepih plaža i skijališta, nudi i rafting, ture putevima sira, meda i vina, odmor u eko i etno selima… - navela je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

Renata Pindžo, pomoćnica ministra turizma i predsednica Organizacionog odbora Sajma turizma, izjavila je da očekuje da će ovogodišnji Sajam turizma doneti nove rekorde, i da će biti nadmašen prošlogodišnji broj posetilaca, kojih je bilo 72 hiljade.

O tome kako će se Turistička organizacija Srbije predstaviti na predstojećem Sajmu turizma, govorila je direktorka TOS Marija Labović, otkrivši:

- Na samom štandu imaćemo „virtuelni kutak“, u kom će posetioci moći putem VR naočara da dožive zimsko iskustvo na našim planinama. Promovisaćemo i mobilnu aplikaciju „Audio vodič kroz Srbiju“, koja je bila namenjena tranzitnim turistima, ali se ispostavilo da je vrlo korisna za sve. Prikazaćemo i promo-film „52 vikenda u Srbiji“, a predstavićemo i brošuru „52 ukusa Srbije“, novi katalog seoskih turističkih domaćinstava i redizajniranu turističku kartu Srbije. Takođe, zajedno sa Ministarstvom turizma, posetiocima ćemo detaljno objašnjavati kako da dođu do svojih vaučera za letovanje u Srbiji - istakla je Labović, dodajući da je TOS i organizator 13. Sajma suvenira „Posetite Srbiju“.

Od direktora Turističke organizacije Beograda Miodraga Popovića saznali smo da će na sajmu biti predstavljeni turistički proizvodi glavnog grada.

- Naš slogan je „Beograd u kome još niste bili“. Pripremili smo i predstavljanje brojnih beogradskih opština, koje su sve specifične i imaju svoje proizvode, zatim ustanove kulture i gradove prijatelje - rekao je Popović.

Kao i prethodnih godina, sve posetioce Sajma turizma očekuju i ekskluzivne sajamske cene i popusti od 5 do 50 odsto. Izlagači su pripremili najrazličitije aranžmane – od onih prikladnih za porodična putovanja, putovanja za mlade, odlazaka na daleke destinacije, preko „first minute“ ponuda za letnji odmor, a tu su i dalje i aranžmani za tekuću zimsku sezonu, odmori i oporavak u banjama i na planinama, uvek aktuelni spa vikendi, egzotične destinacije, city break ponude i kongresna dešavanja.

Pored izlagačkog dela, kroz bogat prateći program učesnici Sajma promovisaće brojne festivale, manifestacije i važne događaje, kao i najznačajnije potencijale i planove svojih aktivnosti – prezentacije, promocije, konferencije, degustacije. Zahvaljujući kosmopolitskom duhu, Sajam turizma podjednako je privlačan i za poslovne posetioce i za najširu publiku.

Izvor: Turistički Svet

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Noć ukusa na Đermu
05. Novembar 2019
JKP Gradske pijace i UKUS FEST pripremaju još jednu veliku gastronomsku manifestaciju...
Sajmovi
Dodeljene
23. Oktobar 2019
Redakcija Turističke prizme je još pre 22 godine povela akciju “Za novi kvalitet u...
Sajmovi
Sarajevski festival turizma od 23. do 25. oktobra
14. Oktobar 2019
U periodu od 23. do 25. oktobra 2019. godine, u Sarajevu će biti održan Sarajevski festival...
Sajmovi
”Prezident” dobitnik šampionskog pehara novosadskog sajma turizma
08. Oktobar 2019
U konkurenciji velikog broja najistaknutijih kompanija iz preko 30 zemalja, nagrada...