Kina i Rusija po prvi put na Sajmu turizma u Beogradu!

14. Februar 2017
Kina i Rusija po prvi put na Sajmu turizma u Beogradu!

U periodu od 23. do 26. februara, na Beogradskom sajmu održava se 39. Međunarodni sajam turizma. U istom terminu održavaju se još tri srodne manifestacije – 13. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA, 8. Međunarodni sajam vina BEOWINE i 13. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“ - najavljeno je na konferenciji za novinare koju je Beogradski sajam organizovao sa svojim poslovnim partnerima.

Pod sloganom „Uživajte na vreme!“, u šest izložbenih hala predstaviće se više od 1.100 izlagača iz 56 zemalja – Grčke, Egipta, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Turske, Slovenije, Bugarske, ali i Indije, Mađarske, Tunisa, Nemačke… Ovogodišnji učesnici su najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni turoperatori.

Kako je istakao Nikola Andrić, rukovodilac Službe organizacije projekata na Beogradskom sajmu, prvi put svoje turističke potencijale predstaviće Nacionalna turistička agencija Kine, sa sedištem u Budimpešti, a posetioci će imati priliku da premijerno upoznaju i regione Ruske Federacije.

Zemlja partner 39. Sajma turizma je Crna Gora, destinacija koja zahvaljujući geografskom položaju i raskošnoj prirodi nudi raznovrsne mogućnosti za odmor i uživanje.

- Crna Gora se ove godine predstavlja pod sloganom „Uvijek drugačija“, jer pored prelepih plaža i skijališta, nudi i rafting, ture putevima sira, meda i vina, odmor u eko i etno selima… - navela je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

Renata Pindžo, pomoćnica ministra turizma i predsednica Organizacionog odbora Sajma turizma, izjavila je da očekuje da će ovogodišnji Sajam turizma doneti nove rekorde, i da će biti nadmašen prošlogodišnji broj posetilaca, kojih je bilo 72 hiljade.

O tome kako će se Turistička organizacija Srbije predstaviti na predstojećem Sajmu turizma, govorila je direktorka TOS Marija Labović, otkrivši:

- Na samom štandu imaćemo „virtuelni kutak“, u kom će posetioci moći putem VR naočara da dožive zimsko iskustvo na našim planinama. Promovisaćemo i mobilnu aplikaciju „Audio vodič kroz Srbiju“, koja je bila namenjena tranzitnim turistima, ali se ispostavilo da je vrlo korisna za sve. Prikazaćemo i promo-film „52 vikenda u Srbiji“, a predstavićemo i brošuru „52 ukusa Srbije“, novi katalog seoskih turističkih domaćinstava i redizajniranu turističku kartu Srbije. Takođe, zajedno sa Ministarstvom turizma, posetiocima ćemo detaljno objašnjavati kako da dođu do svojih vaučera za letovanje u Srbiji - istakla je Labović, dodajući da je TOS i organizator 13. Sajma suvenira „Posetite Srbiju“.

Od direktora Turističke organizacije Beograda Miodraga Popovića saznali smo da će na sajmu biti predstavljeni turistički proizvodi glavnog grada.

- Naš slogan je „Beograd u kome još niste bili“. Pripremili smo i predstavljanje brojnih beogradskih opština, koje su sve specifične i imaju svoje proizvode, zatim ustanove kulture i gradove prijatelje - rekao je Popović.

Kao i prethodnih godina, sve posetioce Sajma turizma očekuju i ekskluzivne sajamske cene i popusti od 5 do 50 odsto. Izlagači su pripremili najrazličitije aranžmane – od onih prikladnih za porodična putovanja, putovanja za mlade, odlazaka na daleke destinacije, preko „first minute“ ponuda za letnji odmor, a tu su i dalje i aranžmani za tekuću zimsku sezonu, odmori i oporavak u banjama i na planinama, uvek aktuelni spa vikendi, egzotične destinacije, city break ponude i kongresna dešavanja.

Pored izlagačkog dela, kroz bogat prateći program učesnici Sajma promovisaće brojne festivale, manifestacije i važne događaje, kao i najznačajnije potencijale i planove svojih aktivnosti – prezentacije, promocije, konferencije, degustacije. Zahvaljujući kosmopolitskom duhu, Sajam turizma podjednako je privlačan i za poslovne posetioce i za najširu publiku.

Izvor: Turistički Svet

Komentara (0)

Povezane vesti

Sajmovi
Sarajevski festival turizma od 24. do 26. oktobra - U fokusu gastro turizam
19. Oktobar 2018
U Sarajevu će od 24. do 26. oktobra biti održan 40. Međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva...
Sajmovi
08. Oktobar 2018
Međunarodni sajam lova i ribolova, Međunarodni sajam turizma, Sajam sporta i Sajam ekologije,...
Sajmovi
Sve spremno za 51. Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu - Od zip-lajna do gastro takmičenja
20. Septembar 2018
Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu ove godine se održava od 4. do 7. oktobra.  ...
Sajmovi
LORIST 2018: Sajam turizma u Novom Sadu od 4. do 7. oktobra
27. Avgust 2018
Na Novosadskom sajmu su u toku prireme za Međunarodne sajmove LORIST, u okviru kojih se...