Pokrenuta savremena tech platforma za zapošljavanje u ugostiteljstvu

28. Jun 2023
Foto: Promo
Foto: Promo

Laboro.io web aplikacija ima za cilj da pojednostavi i znatno ubrza proces regrutovanja i zapošljavanja u ugostiteljstvu, obzirom da je najveća potražnja za radnicima upravo u tom sektoru. Laboro.io koristi moćni algoritam, intuitivni interfejs i napredne funkcije, kao što su razmena direktnih poruka unutar aplikacije, audio i video intervjui, sofisticirani filteri za pretragu kandidata i poslova, i mnoge druge.

Pokretanje Laboro.io platforme se dešava u ključnom momentu, pri početku letnje sezone, kada je potražnja za osobljem i sezonskim poslovima najintenzivnija.

Laboro.io web aplikacija je dostupna na svim uređajima ali je posebno prilagođena korišćenju na mobilnim uređajima, s obzirom da više od 95% kandidata koristi mobilne telefone pri traženju posla.

Poslodavcima Laboro.io nudi fleksibilnost, veliku uštedu vremena i smanjenje troškova zapošljavanja. Laboro generator oglasa im omogućava da samostalno i u bilo koje doba dana kroz samo nekoliko klikova kreiraju i objave atraktivan oglas za posao sa svim ključnim parametrima.

Po objavljivanju oglasa Laboro algoritam kvalifikuje i rangira kandidate za određenu poziciju i time štedi regruterima 13 časova nedeljno, koje oni, u proseku, provedu u pregledanju i sortiranju pristiglih prijava za samo jednu otvorenu poziciju.

Direktne poruke unutar web aplikacije, alatke za zakazivanje intervjua kao i video/audio intervjui pružaju mogućnost poslodavcima da brzo uspostave kontakt sa kvalifikovanim kandidatima i obave intervju na jednostavan i ekonomičan način.

Za kandidate Laboro.io pruža pozitivno iskustvo pri traženju posla, prijavljivanju na konkurse i komunikaciji sa poslodavcima. Umesto CV-ja, kandidati kreiraju svoj jedinstveni profil, za manje od 5 minuta, a prijavljuju se na oglase samo jednim klikom, bez preusmeravanja na bilo koje druge portale i stranice.

- Kreiranju Laboro platforme predhodilo je detaljno kvalitativno i kvantitativno istraživanje tržišta putem anketiranja i intervjuisanja kandidata i poslodavaca, što nam je omogućilo da razvijemo platformu i funkcionalnosti koje nude odgovor na njihove frustracije i bolne tačke u procesu traženja posla ili regrutovanja. Zadovoljstvo nam je što kao rezultat možemo da ponudimo jedinstveno rešenje skrojeno u skladu sa specifičnim potrebama poslodavaca i kandidata u sektorima sa visokom stopom fluktuacije radne snage - rekla je Bojana Možina, CEO i suosnivač Laboro Inc.

- Smatramo da niko ne bi trebalo da bude bez plate duži vremenski period zbog loše logistike zapošljavanja, na tržištu na kome, u sektorima koje uslužujemo, ima više nego dovoljno poslova za sve koji su spremni i zainteresovani da rade. S druge strane, svesni smo izazova sa kojima se prezauzeti poslodavci susreću, za koje zapošljavanje nije jedini posao, već samo jedan od mnogih koje svakodnevno obavljaju. Cilj nam je da im taj deo obaveza olakšamo i pojednostavimo kako bi mogli da se fokusiraju na druge aspekte vođenja svojih biznisa - dodaje Ivana Rosich, COO.

Korišćenje platforme je potpuno besplatno za sve kandidate koji su u potrazi za poslom. Poslodavci mogu da isprobaju platformu 60 dana potpuno besplatno i bez ugovorne obaveze. Proces registracije i kreiranja profila kompanije na Laboro.io je brz i jednostavan, i zahteva informacije kao što su PIB kao i legalno ime i adresa sedišta kompanije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Evropska Unija finansira rekonstrukciju  Kraljeve vinarije u Topoli
12. Septembar 2023
Nemačka saradnja u Srbiji (GIZ) najavila je za oktobar raspisivanje tendera za rekonstrukciju...
Restoraterstvo
Trendovi u ugostiteljstvu povodom decenije Metro HoReCa centra
21. Jun 2023
Povodom obeležavanja decenije postojanja METRO HoReCa centra, održan je stručni skup pod...
Restoraterstvo
Touch Menu donosi inovacije u ugostiteljstvu
22. Maj 2023
TouchMenu predstavlja sveobuhvatnu virtuelnu konsijerž platformu koja gostima nudi čitav niz...
Restoraterstvo
Nedelja turske kuhinje od 21. do 27. maja
19. Maj 2023
Globalna proslava turske gastronomije, Nedelja turske kuhinje, koja se ove godine održava od...