Neobični kafići širom sveta

22. Januar 2015
Neobični kafići širom sveta
Neobični kafići širom sveta
Neobični kafići širom sveta
Neobični kafići širom sveta
Neobični kafići širom sveta
Neobični kafići širom sveta
Neobični kafići širom sveta
Neobični kafići širom sveta
Neobični kafići širom sveta
Neobični kafići širom sveta
Neobični kafići širom sveta

Kao što je lepo večerati u neobičnom restoranu, promeniti ambijent uneti makar minimalnu promenu u svakodnevni život, isto pravilo važi i za mesta na koja odlazimo da na kratko predahnemo usled užurbanog dana prepunog obaveza ili da prosto prekratimo vreme. Kafići koji nude nešto drugačije iskustvo od klasično dosadnog enterijera svakako su vredni pažnje, te je ovaj post posvećen upravo onim najinteresantnijim u svetskim okvirima.

1. Kafić u drvetu – Modjadjiskluf, Limpopo Province, Južnoafrička Republika

Ovaj kafić je verovatno i najinteresantniji kafić ikada otvoren. Nalazi se na potpuno neočekivanom mestu, u unutrašnjosti drveta! Naime, reč je o stablu drveta baobaba, koje je staro 6000 godina, zbog čega je dostiglo priličnu širinu, koja je iskorišćena na neverovatan način.

2. Plutajući bar, St. John, Zaliv Haluver

Ako se umorite od plivanja i poželite osveženje, na ovom mestu ne morate da se vraćate na obalu. Kafić pod imenom Angel’s Rest, ukotvljen je u Haluver zalivu u istočnom delu ostrva.

3. 230 fifth bar, Njujork, SAD

Najveći kafić na otvorenom u Njujorku, smešten na krovu zgrade, ima neverovatan pogled na grad. Kafić se sastoji od dva sprata, a u okviru njega postoji i odeljak za VIP posetioce, kao i deo unutar zgrade za slučajeve izuzetno hladnog vremena. Kafić je otvoren svih 365 dana u godini, a delovi na otvorenom imaju ogromne suncobrane i specijalno podno grejanje, koji se koriste u zavisnosti od vremenskih prilika, kako iste ne bi ometale posetioce u uživanju na prelepoj terasi.

4. Kafić muzej straha, Gruijers, Švajcarska

HR Geiger Museum Bar, nudi bukvalno zastrašujuću atmosferu. Ambijent je tematski urađen tako da simulira unutrašnjost stomaka zveri. Mračni zidovi, lukovi u obliku skeleta, stolice koje podsećaju na sprave za mučenje, pružaju pomalo jezivo iskustvo.

5. Kafić pod vodom, Eliat, Izrael

Red Sea Star, podvodni kafić ulepšan je interesantnim okeanskim dekorom, sa nezamenljivim pogledom na biljni i životinjski svet Crvenog mora. Pored toga što se realno nalazi na opasnijem mestu, za razliku od prethodno pomenutog kafića, ipak pruža krajnje veselu i opuštenu atmosferu.

6. Kafić u Majanskoj pećini, Plaja del Karmen, Mexico

Alux Caverna Bar, ime je dobio po navodnim natprirodnim bićima koja žive u ovim pećinama. Pećine su prirodnog porekla, a sam enterijer ispunjen je prirodnim stalaktitima i stalagmitima.

7. Bolnica ili kafić? Singapur

Clinic Bar, sa imenom koje samo po sebi dovoljno sugeriše o kakvoj je tematici reč, zaista predstavlja kreativnost u punom sjaju. Bez obzira što je tema pomalo morbidna, efekat iznenađenja je neizostavan. Naime, kafić je uređen tako da liči na bolnicu, sve sa invalidskim stolicama umesto regularnih, bolničkim krevetima, osvetljenjem kao u operacionoj sali, a pića se služe u kesicama za infuziju. Uvrnuto. Neočekivano. Genijalno.

8. Ledeni kafić, Stokholm, Švedska

Kafić u potpunosti napravljen od leda, Icebar, predstavlja pravo remek delo. Led potreban za izgradnju kafića, dovučen je iz reke Torne, i korišćen je bukvalno za svaki detalj kafića, uključujući i sitni inventar kao što su čaše.

9. Planetarium Bar, Tokio, Japan

U ovom kafiću uz željeno piće imate fantastičnu priliku da posmatrate zvezde. Naime, kako bi se videle zvezde, koristi se planetarni projektor, koji može da prikaže preko 5 miliona različitih zvezda.

10. Kafić za pravo opuštanje, Tokio Japan

Kafić Mahika Mano, pruža ambijent u kojem možete da se opustite i više nego kod kuće. Uređen je u stilu ostrvskih kafića na plaži, ukombinovan sa zatvorenim prostorom. Ova zanimljiva kombinacija dva različita tipa kafića pruža zanimljivu i relaksirajuću atmosferu.

Izvor: Adria Talk

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
Proglašeni najbolji na
26. Mart 2019
Na "Prolećnom ukus Fest-u" koje je održan 23. i 24. marta u Beogradu stručni žiri...
Restoraterstvo
Srpska vina osvojila 11 medalja na takmičenju u Diseldorfu
21. Mart 2019
Vinarije iz Srbije imale su veoma zapažen nastup na međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića...
Restoraterstvo
Danas kafu platite stihom u više od 50 kafića u Srbiji
21. Mart 2019
Julius Meinl i više od 50 kafića u Srbiji pozivaju da danas, 21. marta na Svetski dan...
Restoraterstvo
11. Wine Style salon vina 30. marta u Beogradu
20. Mart 2019
Pod sloganom „Nova epoha u novom ambijentu“ prvi srpski magazin o vinu i drugim...