Barmen iz Srbije svetski šampion u kategoriji Bartenders Choice!

21. Oktobar 2016
Barmen iz Srbije svetski šampion u kategoriji Bartenders Choice!
Barmen iz Srbije svetski šampion u kategoriji Bartenders Choice!
Barmen iz Srbije svetski šampion u kategoriji Bartenders Choice!
Barmen iz Srbije svetski šampion u kategoriji Bartenders Choice!
Barmen iz Srbije svetski šampion u kategoriji Bartenders Choice!

Miloš Janošević, dvadesetčetvorogodišnji barmen iz Beograda, postao je juče svetski šampion u Tokiju u Japanu, na Svetskom takmičenju barmena u kategoriji "Bartenders Choice". Kao dobitnik ove nagrade Miloš se upisao u istoriju srpskog bartendinga, a ovo priznanje predstavlja ujedno i najveći uspeh Udruženja barmena Srbije od kada se takmiči na svetskim šampionatima.

Specijalizovani časopis za ugostiteljstvo "Cafebar network", koji izveštava iz Tokija sa Svetskog takmičenja barmena, imao je priliku da dobije ekskluzivnu izjavu novog svetskog šampiona:

- Osećam se fenomenalno i veoma sam ponosan što sam na Svetskom takmičenju uspeo da predstavim Srbiju na pravi način i tako pokažem ostatku sveta da kod nas u zemlji rade veoma kvalitetni barmeni –  izjavio je Miloš Janošević.

Miloš je prilikom prezentacije svog koktela pokazao izuzetno samopouzdanje i šarmirao žiri i sve prisutne u sali sa više od 500 posmatrača. O tome kako se zaista osećao i da li je imao tremu, Miloš je rekao:

- Iako sam dobio dosta pohvala za samu prezentaciju, moram priznati da sam bio veoma nervozan na početku. Međutim, kako je vreme odmicalo fokusirao sam se na koktel i potrudio se da sve prođe u najboljem redu, što se i dogodilo! - sa ponosom je istakao Miloš Janošević.

Miloš je prvo mesto osvojio sa koktelom "Ura-nage" koji je imenovao po nazivu najkomplikovanijeg zahvata u japanskoj borilačkoj veštini džudo. Njegov cilj, kako je i rekao u kratkom predstavljanju pred prezentaciju svog koktela, bio je da pokaže vrhunsku veštinu na prestižnom svetskom takmičenju. Kao što je zadatak kategorije nalagao, za pripremu koktela takmičari su koristili dva sponzorska pića i jedan "homemade" sastojak. "Homemade" sastojak koji je obogatio ukus koktela bio je liker od maline koji je Miloš sam napravio.

Prezentacija i degustacija "Ura-nage" koktela biće u lokalu "Bar central", Kralja Petra 59 u Beogradu, gde je inače centar Udruženja barmena Srbije.

Miloš Janošević je ovim poslom počeo da se bavi pre četiri godine kada se upisao na kurs za obuku barmena koji organizuje Udruženje barmena Srbije. Kao najbolji u klasi, nakon završene obuke dobio je posao u centru Udruženje barmena Srbije, lokalu "Bar central". Njegova posvećenost i talenat prepoznali su iskusniji barmeni pod čijim mentorstvom je nastavio da se usavršava.

- Udruženje barmena Srbije naredne godine obeležava 20 godina rada i 15 godina punopravnog članstva u Međunarodnom udruženju barmena (International Bartender Association). Miloševa pobeda na Svetskom takmičenju je najlepši događaj za naš jubilej i dokaz da sve godine rada Udruženja barmena Srbije daju rezultata i pomažu mladim barmenima da napreduju u svom poslu i naprave svetske karijere - izjavio je u Tokiju za "Cafebar network", predsednik Udruženja barmena Srbije Đorđe Matić.

Na "World Cocktail Championships" (WCC) u Tokiju, koje organizuje IBA (International Bartenders Association) izuzetno zapažen nastup imao  je i naš predstavnik Goran Rajović u takmičenju Flairtending, a pobedu je odneo mladi Poljak Marek Posluzni.

Za najbolji koktel "WCC 2016" proglašen je koktel "The Beste Scene" koji je pripremio Japanac Kenji Tsubokura.

Komentara (0)

Povezane vesti

Restoraterstvo
AP Vojvodina nudi dvadeset miliona dinara za pivarstvo
12. Septembar 2019
Raspisan je konkurs za dodelu ukupno 20 miliona dinara za sufinansiranje nabavke opreme za...
Restoraterstvo
Treća uzastopna pobeda kragujevačkih kulinara na 3. Vojvođanskom kupu u Novom Sadu
10. Septembar 2019
Kragujevačka gastronomska asocijacija "HoReCa asocijacija Kragujevac" su na...
Restoraterstvo
Beogradski kafić
02. Septembar 2019
Kafić „Zvuci srca“ u Čuburskoj broj 12 jedini je u regionu u kome su zaposleni...
Restoraterstvo
30. Avgust 2019
"Šumadijska šljivovica" oznaka je geografskog porekla koju je početkom...