U petak počinje Festival ekologije „Green steps“ u Stepojevcu

24. Septembar 2019
U petak počinje Festival ekologije „Green steps“ u Stepojevcu

Mini festival ekologije pod nazivom „Green steps“ održaće se u petak i subotu, 27. i 28. septembra, u Stepojevcu. Za petak je planiran izlagački dan sa predavanjima i radionicama na temu ekologije, dok je u subotu planirano predstavljanje Preduzetničkog razvojnog centra, koji je u saradnji sa udruženjem Agroklaster iz Lazarevca, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine, organizator događaja.

U prelepom ambijentu domaćinstva u ulici Proleterskih Brigada br 17, biće postavljeni štandovi za dvadesetak izlagača iz oblasti dizajna, zanatstva i organske proizvodnje, a biće zastupljeni i poljoprivredni proizvodi lokalnih proizvođača.

Na dve bine biće održana predavanja na temu uticaja globalnog zagrevanja na poljoprivredu, značaja preduzetništva i ekologije, novih tehnologija u poljoprivredi i ekološkog turizma. Predavanja će držati: Vedrana Savić (Ministarstvo poljoprivrede), Radmila Marković (Visoka strukovna škola za preduzetništvo), Vladan Pešić (Poljoprivredni fakultet Zemun) i Branislav Pajić (RB Kolubara), a predstaviće nam se i projekti “Update your skills in rural Belgrade” (Slavica Stanković, Hrišćansko humanitarno udruženje “Hleb života”), Ekološke sekcije Tehničke škole iz Železnika, “Urbane pčele” (Stanko Rajić, Beogradsko udruženje pčelara), “Mladi su budućnost, pružimo im šansu” (Marija Dedić, Udruženje “Svet za sve”), kao i zanimljiva radionica o filcovanju vune koju će voditi Marina Živanović iz udruženja građana “Ja volim Banovce”.

Manifestacija traje od 14 – 20h, a za sve posetioce je organizovana zakuska i prigodan zabavni program. Ulaz na manifestaciju je besplatan.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...