Treći beogradski festival art joge 17. maja u "Delta sitiju"

05. Maj 2017
Treći beogradski festival art joge 17. maja u 'Delta sitiju'

U centralnom holu TC "Delta City" u Beogradu, 17. maja održaće se treći Beogradski festival art joge Similiris u Srbiji, u organizaciji Joga saveza Srbije a pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije.

Program će trajati od 12-21h, a organizator je obezbedio besplatan ulaz za sve posetioce Delta city-ja. Na Festivalu art joge šira javnost će imati priliku da se bliže upozna sa Art jogom “Similiris”- stilom joge, koji je sve popularniji u svetu. U programu biće predstavljeni joga klubovi koji neguju ovaj stil joge u našoj zemlji i predstavnici iz inostranstva. U programu će biti predstavljeni i specijalizovani programi: Joga za zdravo starenje, Korporativna joga, Joga za muškarce i Joga za decu.

Potreba za organizovanjem Festivala art joge je sve veća. Popularnost ovog stila joge leži u činjenici da Art joga Similiris zadovoljava suštinske potrebe savremenog čoveka - mogućnost da se kroz dinamičku fizičku aktivnost postigne oslobađanje od fizičkih tenzija i mentalne napetosti. Suprotno uobičajenom predubeđenju da fizička aktivnost troši energiju i stvara umor, vežbanjem Art joga Similiris telo se regeneriše i oslobađa tenzija. Stvara se nova životna snaga i vitalnost, koja se manifestuje u povećanju kvaliteta intelektualne, emotivne i kreativne dimenzije našeg života.

Art joga Similiris je stil joge u kome se prepliću joga položaji i elementi savremenog plesa i modernog baleta. Poštujući osnovna načela izvođenja joga položaja, uz sklad pokreta, disanja i pažnje, uvodeći muziku i ritam, u nastupima Art joge Similiris postiže se snažan scenski utisak.

Organizator trećeg Beogradskog festivala art joge Similiris je Joga savez Srbije, nadležni nacionalni savez za oblast joga sporta, utemeljen u negovanju  akademskog  pristupa jogi, koji kroz mnogobrojne aktivnosti približava jogu kao predlog zdravog životnog stila.

Joga saveza Srbije organizuje sledeće manifestacije i dešavanja:

Akcija besplatnih časova joge „Vežbajte jogu sa nama“

Tradicionalna akcija besplatnih časova joge u prirodi pod nazivom „Vežbajte jogu sa nama“ počinje u nedelju 14.05.2017. u „Joga parku”, na beogradskoj Adi. Već devetu godinu za redom akcija se odvija od maja do septembra u Beogradu, u Joga parku na Adi, i u još 42 grada u Srbiji. Akcija se sprovodi sa ciljem da se svim zaiteresovanim građanima Srbije omogući da vežbaju jogu i da pasivan odmor zamene aktivnim uz vođstvo školovanih i sertifikovanih instruktora Joga saveza Srbije. Akcija „Vežbajte jogu sa nama“ odvija se pod pokroviteljstvom Evropske joga Federacije.

Veliki joga performans "Joga dani dobrih dela“

Pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije, nacionalni granski Joga Savez Srbije  u okviru akcije "Dani joge u Srbiji" svake godine u junu ili početkom jula organizuje velike Joga perfomanse koji se odvijaju na centralnim  trgovima Beograda i Novog Sada.

Međunarodni festival joge – Srbija 2017.

U organizaciji Joga saveza Srbije, svake godine se održava Međunarodni festival joge na beogradskoj Adi. Festival joge okuplja predstavnike različitih joga škola iz čitavog sveta. Ove godine Festival će se održati osmi put za redom. Osim predstavnika joga centara iz 42 mesta u Srbiji, učešće su najavili i predsavnici Joga saveza iz inostranstva.

Više o Joga savezu možete pronaći ovde.

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Belfis - Prvi sajam rekreacije i fitnesa u septembru u Beogradu
17. Avgust 2017
Pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, a u organizaciji Saveza za rekreaciju i...
Razno
Održano veče Pakistana u Beogradu - Moda kao odraz tradicije i kulture
15. Avgust 2017
Povodom obeležavanja Dana nezavisnosti Islamske Republike Pakistan, ambasador ove zemlje u...
Razno
Beč uvodi „ulice za igru“
14. Avgust 2017
Ulice u kojima će deca imati „pravo prvenstva“ ubuduće će se sve više...
Razno
Čuvena indijska plesačica u Madlenijanumu povodom dva velika jubileja Indije
11. Avgust 2017
Povodom obeležavanja dva velika jubileja, 70 godina nezavisnosti Indije i 70. godišnjice...