Prvi međunarodni festival kobasice Dunavske regije

23. Januar 2019
Prvi međunarodni festival kobasice Dunavske regije

Prvi međunarodni festival kobasice Dunavske regije održaće se od 8. do 10. februara  u hali Master i na otvorenom prostoru Novosadskog sajma.

Festival će okupiti timove iz podunavskih zemalja, pa će tako osim Srbije, učestvovati i predstavnici Mađarske, Rumunije, Slovačke.

Ideja organizatora, Udruženja Citadela iz Srbobrana, je da Festival kobasice Dunavske regije preraste u događaj koji će privući pažnju velikog broja posetilaca ne samo iz Vojvodine i Srbije,već i okruženja.

Tokom tri dana Festivala organizovana je prodaja suhomesnatih proizvoda, sireva, vina, ali i takmičenje građanstva (9.februar) i medija (8.februar) u pravljenju kobasica. Zainteresovane ekipe mogu da se prijave za takmičenje do 2. februara preko Fejsbuk stranice Udruženja Citadela, ili direktno putem telefona: 062/878 0 740.

Ekipa iz Mađarske, olimpijski i svetski prvaci u pripremanju mađarske pečene kobasice i svinjskog i ovčijeg perkelta, ponudiće posetiocima i gostima Festivala da na licu mesta probaju ove čuvene specijalitete. Predstavnici Srbije i Mađarske demonstriraće različite načine obrade mesa prilikom svinjokolja.

Tokom festivala stručnjaci iz Sekretarijata za poljoprivredu AP Vojvodine i profesori sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu održaće predavanje na temu svinjogojstva.

Posetioce i izlagače zabavljaće tokom dana tamburaši i folklorne grupe, a u večernjim terminima  koncerte će održati Garavi sokak, Zvonko Bogdan i tamburaški orkestar Đorđa Čavića.

Radno vreme festivala je od 9h do 22h.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....