Održana Drinska regata u Ljuboviji – učestvovalo 1000 plovila

10. Jul 2017
Održana Drinska regata u Ljuboviji – učestvovalo 1000 plovila

Šesnaestu godinu za redom Opština Ljubovija i Turistička organizacija Ljubovija uspešno su organizovale najveću manifestaciju u ovoj  opštini- Drinsku regatu, a najmlađi učesnik koji je plovio je hrabra beba Nikola Jakovljević, star svega osam meseci.

Regata se tradicionalno održava počev od 2001.godine - druge subote jula. Karnevalska povorka od oko 1000 plovila krenula je 8.jula iz  Rogačice, sa starta regate, ka Ljuboviji niz Drinu. Plovilo se najlepšim delom jedne od najčistijih evropskih reka.

Atmosfera je bila izuzetno vesela, učesnici nasmejani i raspevani. Došli su na regatu kako kažu da se opuste, provedu i zaborave na brige. Pored odmora na  Gornjoj Trešnjici uz vojnički pasulj, deo učesnika je posetio i turističko-rekreativni kompleks „Bok“, deo  Etno selo u Vrhpolju. Plovilo se 40 km uz pesmu i nezaboravan provod.
 
Za dobar provod u večernjim satima su bili zaduženi Dženan Lončarević u petak 7.jula i Leksington bend u subotu 8.jula. Izuzetno veliki broj posetilaca je uživao u koncertima i ponelo nezaboravne utiske iz Ljubovije.
 
Drinska regata je pokrenula razvoj turizma u opštini Ljubovija. Svi ugostiteljski objekti su bili popunjeni gostima iz cele Srbije i zemalja u okruženju. Jedan od ciljeva regate je ekonomska korist za široku populaciju-ugostitelje, trgovinske radnje, izdavanje plovila…

- Zahvaljujemo se svim sponzorima, JP „Ljubovija“, JKP „Standard“ Ljubovija, svim opštinskim strukturama,  medijima na izuzetnoj podršci, redarskoj službi, pripadnicima policije, pogranične policije, žandarmeriji, ekipama doma zdravlja, spasiocima, službi obezbeđenja na koncertima, svim učesnicima regate i posetiocima. Svi zajedno ste dali nemerljiv doprinos uspehu naše najveće manifestacije – rekla je Slađana Grujičić, direktorka Turističke organizacije Ljubovija

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Zemlje u kojima je najlakše naći posao
02. Novembar 2017
Prema izveštaju OECD, s obzirom na broj aktivne radne snage, stanovništva i radnih...
Razno
Brojne poznate ličnosti podržale akciju HISBAS
02. Novembar 2017
Udruženje HISBAS (Hidrocefalus i spina bifida Asocijacija Srbije) organizovalo je u beogradskom...
Razno
Jubilej Društva prijatelja Alžira - 15 godina rada
31. Oktobar 2017
Ambasador Alžira u Srbiji, Abdelhamid Šebšub organizovao je, u ambasadi svoje...
Razno
Malezija u Beogradu -
30. Oktobar 2017
Ambasada Malezije u Beogradu organizovala je od 18. do 22. oktobra u hotelu Radisson Blu Old...