Moda okuplja mlade iz regiona - BAFE pod sloganom Zipp-It

19. Oktobar 2016
Moda okuplja mlade iz regiona - BAFE pod sloganom Zipp-It

Beograd kao turistička destinacija je sve popularnija među mladima, bilo da se radi o godišnjem odmoru, ili vikendu odvojenom za dobar provod. Pored sve poznatijeg noćnog života, ono što takođe dovodi mlade regiona u Beograd su raznovrsni kulturni događaji i manifestacije.

Jedan o takvih događaja je i “Balkan Art Fashion Event“(skraćeno BAFE) - modna manifestacija, koja se održava već petu godinu za redom, nastala sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i široj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

Ovog novembra, Beograd će biti prestonica alternativne mode i na devetom BAFE-u okupiti preko trideset mladih dizajnera i ljubitelje mode iz Srbije i regiona.

Deveti BAFE otvara se 25. novembra pod sloganom "Zipp-It" (poveži, spoj) koji predstavlja spajanje tekstilne industrije i mladih kreativaca, spajanje unikatne i konfekcijske odeće, kao i otpor mladih dizajnera da se priklone šablonu koji nameće modna industrija.

Revija koja će otvoriti ovu modnu manifestaciju takođe će nositi naziv "Zipp-It" i biće posvećena patent zatvaračima (rajsferšlusima). Jedini proizvođač patent zatvarača u Srbiji „Zipplast” iz Požege obezbediće patent zatvarače za mlade dizajnere čiji će zadatak biti da ih iskoriste na najoriginalniji način na svojim kreacijama. Na ovaj način, pored kreativnosti, mladi dizajneri se upućuju na to da koriste kvalitetne repromaterijale domaćih proizvođača.

Krajem novembra, Beograd će ugostiti mlade kreatore iz Srbije, Crne Gore, BiH, Makedonije, Hrvatske i Slovenije, ali i iz drugih zemalja regiona.
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Lica intelektualaca Balkana(ca) - izložba fotografija u hotelu Radisson Blu Old Mill
12. Oktobar 2017
U lobiju beogradskog hotela Radisson Blu Old Mill od četvrtka, 19. oktobra 2017. godine, biće...
Razno
Gradonačelnik Rabata u poseti Beogradu
21. Septembar 2017
Povodom 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Kraljevine...
Razno
BeeShaper za tri godine postao najveća
04. Septembar 2017
Najveća regionalna baza korisnika za internet promociju brendova, BeeShaper startap, proslavlja...
Razno
Biciklijada u Ljuboviji drugog vikenda septembra
01. Septembar 2017
Devetu godinu za redom, drugog vikenda septembra u Ljuboviji organizuje se...