Međunarodni "Bean festival" od 9. do 10. septembra

31. Avgust 2017
Međunarodni 'Bean festival' od 9. do 10. septembra

Gastro–turističko–humanitarna manifestacija "Bean festival" biće održan 9. i 10. septembra 2017. na Salašu 137 na Čeneju, a ove godine pored domaćih takmičara iz gotovo svih krajeva Srbije, učestvovaće i takmičarske ekipe iz Slovačke, Mađarske, Rumunije, Ukrajine, Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore, Italije, Škotske, Bugarske, Švajcarske, Rusije, Nemačke i Kine.

Misija organizatora, Udruženja građana "Ekocentar Vodomar 05" iz Temerina i pokrovitelja Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, je predstavljanje i promovisanje gastronomske tradicije Vojvodine, kulturnog i prirodnog bogatstva ovih krajeva, ekologije i očuvanja životne sredine, multikulturalnosti, kulture negovanja tradicionalnih zanata, a sve to kroz originalan, kvalitetan.

Posetioci će imate priliku da obiđu "Salašarsku pijacu" sa tradicionalnim umetninama, izložbom vina, organskim proizvodima, slatkišima, cvećem, gde će moći da degustiraju piće i hranu, ali i da prisustvuju tradicionalnim salašarskim aktivnostima: pečenju rakije i pripremi zimnice.

Tu će biti organizovane i "Ravničarske igre", od bacanja, ne kamena, već starog bicikla, navlačenja konopca, brzog jedenja pasulja, do najnovijih:"panonski mornari" i "vojvođanski kenguri".

Muzički program osmišljen je da zadovolji ukuse svih posetilaca, od najstarijih do najmlađih, blago favorizujući tradicionalnu muziku ovih prostora revijom tamburaških orkestara. Od pratećih sadržaja izdvajaju se etno bazar rukotvorina, starih zanata; izložba jela od pasulja, pita, štrudli, zakuski; škola jahanja; likovna kolonija; mala škola kuvanja; nagradna igra za posetioce i dodela specijalnih nagrada.

"Bean festival" će i ove godine sprovesti humanitarnu akciju – Pogodi u srce.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Zemlje u kojima je najlakše naći posao
02. Novembar 2017
Prema izveštaju OECD, s obzirom na broj aktivne radne snage, stanovništva i radnih...
Razno
Brojne poznate ličnosti podržale akciju HISBAS
02. Novembar 2017
Udruženje HISBAS (Hidrocefalus i spina bifida Asocijacija Srbije) organizovalo je u beogradskom...
Razno
Jubilej Društva prijatelja Alžira - 15 godina rada
31. Oktobar 2017
Ambasador Alžira u Srbiji, Abdelhamid Šebšub organizovao je, u ambasadi svoje...
Razno
Malezija u Beogradu -
30. Oktobar 2017
Ambasada Malezije u Beogradu organizovala je od 18. do 22. oktobra u hotelu Radisson Blu Old...