Međunarodni "Bean festival" od 9. do 10. septembra

31. Avgust 2017
Međunarodni 'Bean festival' od 9. do 10. septembra

Gastro–turističko–humanitarna manifestacija "Bean festival" biće održan 9. i 10. septembra 2017. na Salašu 137 na Čeneju, a ove godine pored domaćih takmičara iz gotovo svih krajeva Srbije, učestvovaće i takmičarske ekipe iz Slovačke, Mađarske, Rumunije, Ukrajine, Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore, Italije, Škotske, Bugarske, Švajcarske, Rusije, Nemačke i Kine.

Misija organizatora, Udruženja građana "Ekocentar Vodomar 05" iz Temerina i pokrovitelja Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, je predstavljanje i promovisanje gastronomske tradicije Vojvodine, kulturnog i prirodnog bogatstva ovih krajeva, ekologije i očuvanja životne sredine, multikulturalnosti, kulture negovanja tradicionalnih zanata, a sve to kroz originalan, kvalitetan.

Posetioci će imate priliku da obiđu "Salašarsku pijacu" sa tradicionalnim umetninama, izložbom vina, organskim proizvodima, slatkišima, cvećem, gde će moći da degustiraju piće i hranu, ali i da prisustvuju tradicionalnim salašarskim aktivnostima: pečenju rakije i pripremi zimnice.

Tu će biti organizovane i "Ravničarske igre", od bacanja, ne kamena, već starog bicikla, navlačenja konopca, brzog jedenja pasulja, do najnovijih:"panonski mornari" i "vojvođanski kenguri".

Muzički program osmišljen je da zadovolji ukuse svih posetilaca, od najstarijih do najmlađih, blago favorizujući tradicionalnu muziku ovih prostora revijom tamburaških orkestara. Od pratećih sadržaja izdvajaju se etno bazar rukotvorina, starih zanata; izložba jela od pasulja, pita, štrudli, zakuski; škola jahanja; likovna kolonija; mala škola kuvanja; nagradna igra za posetioce i dodela specijalnih nagrada.

"Bean festival" će i ove godine sprovesti humanitarnu akciju – Pogodi u srce.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Gradonačelnik Rabata u poseti Beogradu
21. Septembar 2017
Povodom 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Kraljevine...
Razno
BeeShaper za tri godine postao najveća
04. Septembar 2017
Najveća regionalna baza korisnika za internet promociju brendova, BeeShaper startap, proslavlja...
Razno
Biciklijada u Ljuboviji drugog vikenda septembra
01. Septembar 2017
Devetu godinu za redom, drugog vikenda septembra u Ljuboviji organizuje se...
Razno
Najveći teleskop jugoistočne Evrope nalaziće se u Prokuplju
31. Avgust 2017
Do kraja ove godine, ukoliko to vremenske prilike dozvole, biće završen trajni paviljon...