Jubilarna "Smederevska jesen" od 7. do 10. septembra

29. Avgust 2017
Jubilarna 'Smederevska jesen' od 7. do 10. septembra

Manifestacija "Smederevska jesen" koja ove godine obeležava 130 godina od osnivanja, čime se upisala u red najstarijih u Srbiji, održaće se od 7. do 10. septembra.

Pored uživanja u vinu, izložbama voća, grožđa i jabuka, privredne izložbe na kojoj će se predstaviti domaće i strane kompanije koje posluju u Smederevu, posetioce kao i prethodnih godina očekuje bogat muzički, kulturni i dečiji program.

Program manifestacije počinje u četvrtak 7. septembra uličnim performansom "Rađanje vinove loze" smederevskog pozorišta "Patos" i nastavlja se koncertima na gradskom trgu, gde će između ostalih nastupiti i Alen Islamović.

Svečano otvaranje manifestacije planirano je za naredni dan, petak 8. septembar, kada će u srednjevekovnom ambijentu Malog grada Smederevske tvrđave nastupiti srpska operska diva Jadranka Jovanović i operski bard Oliver Njego, dok se u večernjim satima održava koncert "Simfonija Smaka".

Tokom manifestacije nastupiće mnogi renomirani izvođači, poput etno grupe "Vrelo", grupe "Garavi sokak", kao i poznata imena narodne muzike.

Pored muzičkog i sportskog programa, ustanove kulture u Smederevu pripremile su raznovrsni dnevni program, planiran za vikend, a koji čine pozorišne predstave, igrokazi, viteški turniri i izložbe starih zanata, a najmlađi posetioci uživaće u festivalu dečijih KUD-ova i nastupu dečijeg hora "Kolibri".

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Zemlje u kojima je najlakše naći posao
02. Novembar 2017
Prema izveštaju OECD, s obzirom na broj aktivne radne snage, stanovništva i radnih...
Razno
Brojne poznate ličnosti podržale akciju HISBAS
02. Novembar 2017
Udruženje HISBAS (Hidrocefalus i spina bifida Asocijacija Srbije) organizovalo je u beogradskom...
Razno
Jubilej Društva prijatelja Alžira - 15 godina rada
31. Oktobar 2017
Ambasador Alžira u Srbiji, Abdelhamid Šebšub organizovao je, u ambasadi svoje...
Razno
Malezija u Beogradu -
30. Oktobar 2017
Ambasada Malezije u Beogradu organizovala je od 18. do 22. oktobra u hotelu Radisson Blu Old...