Jubilarna "Smederevska jesen" od 7. do 10. septembra

29. Avgust 2017
Jubilarna 'Smederevska jesen' od 7. do 10. septembra

Manifestacija "Smederevska jesen" koja ove godine obeležava 130 godina od osnivanja, čime se upisala u red najstarijih u Srbiji, održaće se od 7. do 10. septembra.

Pored uživanja u vinu, izložbama voća, grožđa i jabuka, privredne izložbe na kojoj će se predstaviti domaće i strane kompanije koje posluju u Smederevu, posetioce kao i prethodnih godina očekuje bogat muzički, kulturni i dečiji program.

Program manifestacije počinje u četvrtak 7. septembra uličnim performansom "Rađanje vinove loze" smederevskog pozorišta "Patos" i nastavlja se koncertima na gradskom trgu, gde će između ostalih nastupiti i Alen Islamović.

Svečano otvaranje manifestacije planirano je za naredni dan, petak 8. septembar, kada će u srednjevekovnom ambijentu Malog grada Smederevske tvrđave nastupiti srpska operska diva Jadranka Jovanović i operski bard Oliver Njego, dok se u večernjim satima održava koncert "Simfonija Smaka".

Tokom manifestacije nastupiće mnogi renomirani izvođači, poput etno grupe "Vrelo", grupe "Garavi sokak", kao i poznata imena narodne muzike.

Pored muzičkog i sportskog programa, ustanove kulture u Smederevu pripremile su raznovrsni dnevni program, planiran za vikend, a koji čine pozorišne predstave, igrokazi, viteški turniri i izložbe starih zanata, a najmlađi posetioci uživaće u festivalu dečijih KUD-ova i nastupu dečijeg hora "Kolibri".

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Gradonačelnik Rabata u poseti Beogradu
21. Septembar 2017
Povodom 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Kraljevine...
Razno
BeeShaper za tri godine postao najveća
04. Septembar 2017
Najveća regionalna baza korisnika za internet promociju brendova, BeeShaper startap, proslavlja...
Razno
Biciklijada u Ljuboviji drugog vikenda septembra
01. Septembar 2017
Devetu godinu za redom, drugog vikenda septembra u Ljuboviji organizuje se...
Razno
Međunarodni
31. Avgust 2017
Gastro–turističko–humanitarna manifestacija "Bean festival" biće održan...