Gradonačelnik Rabata u poseti Beogradu

21. Septembar 2017
Gradonačelnik Rabata u poseti Beogradu

Povodom 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Kraljevine Maroko, organizuju se mnoge važne aktivnosti uključujući Nedelju marokanske domaće radinosti (od 15. do 24. septembra), izložba fotografija u Vojnom muzeju u Beogradu pod nazivom “Moroko-Srbija: 60 godina obnovljenog prijateljstva”, potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti avio transporta između Maroka i Srbije, a jedna od najvažnijih događaja je poseta gradonačelinka Rabata Mohameda Sadikija, koji će u Beogradu boraviti sa delegacijom privrednika iz Maroka od 20. do 22. septembra.

Gospodin Sadiki će se sastati sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim i tom prilikom će biti potpisan Memorandum o razumevanju između prestonica obe zemlje, što će ojačati istorijske veze između ova dva naroda i podstaći saradnju  i razmenu iskustva  i znanja u raznim oblastima, kao što su kolektivni menadžment, gradski transport, higijena, kultura, turizam i druge oblasti zajedničkog interesa.

Važnu poslovnu delegaciju na čelu sa gradonačelnikom Rabata u Beogradu će primiti državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Stevanović, a održaće se i B2B sastanci sa srpskih privrednicima na temu mogućih investicija i prilika za trgovinu, čime će se unaprediti trgovinska razmena između dve zemlje.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Lica intelektualaca Balkana(ca) - izložba fotografija u hotelu Radisson Blu Old Mill
12. Oktobar 2017
U lobiju beogradskog hotela Radisson Blu Old Mill od četvrtka, 19. oktobra 2017. godine, biće...
Razno
BeeShaper za tri godine postao najveća
04. Septembar 2017
Najveća regionalna baza korisnika za internet promociju brendova, BeeShaper startap, proslavlja...
Razno
Biciklijada u Ljuboviji drugog vikenda septembra
01. Septembar 2017
Devetu godinu za redom, drugog vikenda septembra u Ljuboviji organizuje se...
Razno
Međunarodni
31. Avgust 2017
Gastro–turističko–humanitarna manifestacija "Bean festival" biće održan...