Gradonačelnik Rabata u poseti Beogradu

21. Septembar 2017
Gradonačelnik Rabata u poseti Beogradu

Povodom 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Kraljevine Maroko, organizuju se mnoge važne aktivnosti uključujući Nedelju marokanske domaće radinosti (od 15. do 24. septembra), izložba fotografija u Vojnom muzeju u Beogradu pod nazivom “Moroko-Srbija: 60 godina obnovljenog prijateljstva”, potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti avio transporta između Maroka i Srbije, a jedna od najvažnijih događaja je poseta gradonačelinka Rabata Mohameda Sadikija, koji će u Beogradu boraviti sa delegacijom privrednika iz Maroka od 20. do 22. septembra.

Gospodin Sadiki će se sastati sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim i tom prilikom će biti potpisan Memorandum o razumevanju između prestonica obe zemlje, što će ojačati istorijske veze između ova dva naroda i podstaći saradnju  i razmenu iskustva  i znanja u raznim oblastima, kao što su kolektivni menadžment, gradski transport, higijena, kultura, turizam i druge oblasti zajedničkog interesa.

Važnu poslovnu delegaciju na čelu sa gradonačelnikom Rabata u Beogradu će primiti državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Stevanović, a održaće se i B2B sastanci sa srpskih privrednicima na temu mogućih investicija i prilika za trgovinu, čime će se unaprediti trgovinska razmena između dve zemlje.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Promocija knjige
12. Decembar 2017
Društvo prijatelja Alžira i Studentski kulturni centar, organizuju u sredu, 13. decembra...
Razno
Dolce&Gabbana kreirali tijaru za Operski bal u Beču
22. Novembar 2017
Svake godine kompanija Swarovski angažuje nekog međunarodno priznatog dizajnera za izradu...
Razno
Zemlje u kojima je najlakše naći posao
02. Novembar 2017
Prema izveštaju OECD, s obzirom na broj aktivne radne snage, stanovništva i radnih...
Razno
Brojne poznate ličnosti podržale akciju HISBAS
02. Novembar 2017
Udruženje HISBAS (Hidrocefalus i spina bifida Asocijacija Srbije) organizovalo je u beogradskom...