Festival art joge 25. maja u "Delta sitiju"

10. Maj 2016
Festival art joge 25. maja u 'Delta sitiju'

U sredu, 25. maja 2016. godine, u TC "Delta city" na Novom Beogradu, u organizaciji Joga saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije, održaće se Drugi festival art joge Similiris u Srbiji. Program će trajati u periodu od 12 do 21h, a ulaz je besplatan za sve posetioce "Delta sitija".

Na Festivalu će šira javnost imati priliku da se bliže upozna sa art jogom “Similiris” - stilom joge koji je sve popularniji u svetu. U programu će se smenjivati domaći i inostrani joga klubovi koji neguju ovaj stil.

- Potreba za organizovanjem Festivala art joge i sve veća popularnost ovog stila joge leži u činjenici da art joga Similiris zadovoljava suštinske potrebe savremenog čoveka - mogućnost da se kroz dinamičku fizičku aktivnost postigne oslobađanje od fizičke tenzije i mentalne napetosti. Suprotno uobičajenom predubeđenju da fizička aktivnost troši energiju i stvara umor, vežbanjem art joge Similiris, telo se regeneriše i oslobađa tenzija. Stvara se nova životna snaga i vitalnost, koja se manifestuje na intelektualnu, emocionalnu i kreativnu sferu našeg života - ističu organizatori.

Art joga Similiris je stil joge u kome se joga prepliće sa elementima savremenog plesa i modernog baleta. Poštujući osnovna načela izvođenja joga položaja, uz sklad pokreta, disanja i pažnje, uvodeći muziku i ritam, u nastupima art joge Similiris postiže se snažan scenski utisak koji gledaoce privlači atraktivnošću i estetskim senzibilitetom.

Organizator Drugog festivala art joge Similiris je Joga savez Srbije, nacionalni granski savez, utemeljen u negovanju akademskog pristupa jogi, koji kroz mnogobrojne aktivnosti približava jogu široj populaciji. Joga je u našoj zemlji priznata u Ministarstvu sporta kao grana sporta, a u Ministarstvu zdravlja pripada oblasti tradicionalne medicine.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
BeeShaper za tri godine postao najveća
04. Septembar 2017
Najveća regionalna baza korisnika za internet promociju brendova, BeeShaper startap, proslavlja...
Razno
Biciklijada u Ljuboviji drugog vikenda septembra
01. Septembar 2017
Devetu godinu za redom, drugog vikenda septembra u Ljuboviji organizuje se...
Razno
Međunarodni
31. Avgust 2017
Gastro–turističko–humanitarna manifestacija "Bean festival" biće održan...
Razno
Najveći teleskop jugoistočne Evrope nalaziće se u Prokuplju
31. Avgust 2017
Do kraja ove godine, ukoliko to vremenske prilike dozvole, biće završen trajni paviljon...