Festival art joge 25. maja u "Delta sitiju"

10. Maj 2016
Festival art joge 25. maja u 'Delta sitiju'

U sredu, 25. maja 2016. godine, u TC "Delta city" na Novom Beogradu, u organizaciji Joga saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije, održaće se Drugi festival art joge Similiris u Srbiji. Program će trajati u periodu od 12 do 21h, a ulaz je besplatan za sve posetioce "Delta sitija".

Na Festivalu će šira javnost imati priliku da se bliže upozna sa art jogom “Similiris” - stilom joge koji je sve popularniji u svetu. U programu će se smenjivati domaći i inostrani joga klubovi koji neguju ovaj stil.

- Potreba za organizovanjem Festivala art joge i sve veća popularnost ovog stila joge leži u činjenici da art joga Similiris zadovoljava suštinske potrebe savremenog čoveka - mogućnost da se kroz dinamičku fizičku aktivnost postigne oslobađanje od fizičke tenzije i mentalne napetosti. Suprotno uobičajenom predubeđenju da fizička aktivnost troši energiju i stvara umor, vežbanjem art joge Similiris, telo se regeneriše i oslobađa tenzija. Stvara se nova životna snaga i vitalnost, koja se manifestuje na intelektualnu, emocionalnu i kreativnu sferu našeg života - ističu organizatori.

Art joga Similiris je stil joge u kome se joga prepliće sa elementima savremenog plesa i modernog baleta. Poštujući osnovna načela izvođenja joga položaja, uz sklad pokreta, disanja i pažnje, uvodeći muziku i ritam, u nastupima art joge Similiris postiže se snažan scenski utisak koji gledaoce privlači atraktivnošću i estetskim senzibilitetom.

Organizator Drugog festivala art joge Similiris je Joga savez Srbije, nacionalni granski savez, utemeljen u negovanju akademskog pristupa jogi, koji kroz mnogobrojne aktivnosti približava jogu široj populaciji. Joga je u našoj zemlji priznata u Ministarstvu sporta kao grana sporta, a u Ministarstvu zdravlja pripada oblasti tradicionalne medicine.

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Dolce&Gabbana kreirali tijaru za Operski bal u Beču
22. Novembar 2017
Svake godine kompanija Swarovski angažuje nekog međunarodno priznatog dizajnera za izradu...
Razno
Zemlje u kojima je najlakše naći posao
02. Novembar 2017
Prema izveštaju OECD, s obzirom na broj aktivne radne snage, stanovništva i radnih...
Razno
Brojne poznate ličnosti podržale akciju HISBAS
02. Novembar 2017
Udruženje HISBAS (Hidrocefalus i spina bifida Asocijacija Srbije) organizovalo je u beogradskom...
Razno
Jubilej Društva prijatelja Alžira - 15 godina rada
31. Oktobar 2017
Ambasador Alžira u Srbiji, Abdelhamid Šebšub organizovao je, u ambasadi svoje...