Brojni besplatni programi za Dane Beograda od 16. do 19. aprila

11. April 2019

Svečanom sednicom Skupštine grada i proglašenjem dobitnika nagrada Grada Beograda počeće 16. aprila "Dani Beograda". Pod sloganom "Pogled sa Kalemegdana", Beograđani i njihovi gosti će do 19. aprila moći da prate brojne programe, a očekuju ih i tri velika koncerta različitih žanrova, na kojima će nastupiti i "Riblja čorba", Bojana Stojmenovm, Tijana Dapčević, vojni orkestar "Binički"...

– Kulturno-umetnički program prilagođen je svim uzrastima i svačijem ukusu, a najvažnije je da su svi programi u okviru manifestacije besplatni za sve sugrađane i turiste – rekao je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada, i pozvao sve Beograđane da uzmu učešća u proslavi 17. "Dana Beograda".

On je izrazio veliko zadovoljstvo što će ove godine sugrađanima biti dostupan veliki broj kulturnih sadržaja koje je organizovao Sekretarijat za kulturu i Omladinsko pozorište "Dadov".

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl istakao da je manifestacija združeni poduhvat odabranih gradskih kulturnih ustanova među kojima su Zavod za zaštitu spomenika kulture, Bitef teatar, Pozorište lutaka "Pinokio", Malo pozorište "Duško Radović", Dečji kulturni centar Beograda, Muzej grada Beograda, Muzej afričke umetnosti i drugi.

– Program je podeljen u tri segmenta, a to su koncerti koji će se održavati kako na otvorenim tako i na zatvorenim lokacijama, zatim javna vođenja kroz istorijski važne delove Beograda i otvorena vrata gradskih ustanova kulture, gde će građani moći slobodno i besplatno da vide njihove programe – ističe Karl.

Izvršni producent "Dadova" Vlada Đurković kaže da će centralni program biti na Kalemegdanu gde će biti postavljena bina za tri velika koncerta.

– Prvi koncert "Pogled sa Kalemegdana" predstavljaće reviju više od 30 mladih beogradskih umetnika, drugi je "Rok simfonija" gde će nastupiti Bojana Stojmenov, Tijana Dapčević, "Riblja čorba", Đorđe David i drugi, kao i vojni orkestar "Binički". Treći, "Gala operski koncert", biće održan 18. aprila i sadržaće takođe zanimljiv repertoar – rekao je Đurković.

Đurković kaže i da će tokom Dana Beograda biti održano više od 50 pratećih programa, što je najviše od kada se ova manifestacija održava.

– Detaljan program će se od danas naći na sajtu grada. U okviru tog programa posebno ističem javna vođenja po gradu, od čega će se dva realizovati na Kalemegdanu, a treći će biti poseban i tiče se razvitka i istorije Beograda za vreme dinastije Obrenović – zaključio je Đurković.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Razno
Danas je svetski dan turske kafe
05. Decembar 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Razno
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. Novembar 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Razno
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. Avgust 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Razno
16. Avgust 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....