Poslovni susreti privrednika na „Danima Vojvodine“ u Temišvaru

18. Maj 2017
Poslovni susreti privrednika na „Danima Vojvodine“ u Temišvaru

Dvodnevna manifestacija „Dani Vojvodine“ u Temišvaru, koju organizuje Turistička organizacija Vojvodine (TOV), uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Privredne komore Vojvodine (PKV) i Privredne komore Županije Timiš, počela je u sredu, 17. maja 2017. godine. U okviru ove manifestacije organizovani su poslovni susreti turističkih privrednih subjekata AP Vojvodine i Temišvara u Privrednoj komori Županije Timiš, Temišvar, a pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Srbije u Temišvaru.

Poslovni forum otvorili su potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, konzul Republike Srbije u Temišvaru Irena Radojčić, direktor TOV Nataša Pavlović, direktor Privredne komore Županije Timiš Florika Čirita. Forum je vodila Dragica Samardžić, viši samostalni stručni saradnik Udruženja usluga PKV, a u njemu je učestvovao i Milan Stojanov, samostalni stručni saradnik za međunarodnu saradnju PKV.

- S obzirom na bogatstvo, raznovrsnost i  atraktivnost turističke ponude Vojvodine, ova pokrajina je u mnogim evropskim i vanevropskim zemljama prepoznata kao značajna turistička destinacija. Cilj nam je da se stanovnici, mediji, turistički radnici i privreda Grada Temišvara upoznaju sa turističkom ponudom Vojvodine, a za to će imati priliku i putem manifestacije "Dani Vojvodine u Temišvaru" - naglasila je Dragica Samardžić.

Cilj okupljanja turističkih privrednika bio je udruživanje privrednih subjekata Rumunije i Vojvodine i predstavljanje privrednih i turističkih potencijala Vojvodine upravi, privredi i stanovništvu Temišvara. Poslovni susreti privrednika Vojvodine i Temišvara za cilj su imali i uspostavljanje poslovne saradnje, kao i pronalaženja novih tržišta za njihove proizvode.

- Rumunija je značajan spoljnotrgovinski partner Republike Srbije, a što se tiče turista iz Rumunije koji posećuju Vojvodinu, zabeležen je rast i po broju dolazaka i po broju ostvarenih noćenja. Za prva tri meseca ove godine, Vojvodinu je posetilo 15 odsto više turista iz Rumunije i ostvareno je oko pet odsto više noćenja - rekla je Dragica Samardžić.

PKV je u aprilu ove godine potpisala Protokol o poslovnoj saradnji sa Privrednom komorom Timiš, a rezultat te saradnje je i ovaj poslovni forum.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Četvrta MEKST konferencija od 24. do 26. novembra u Novom Sadu
02. Avgust 2017
U Novom Sadu će se u periodu od 24. do 26. novembra 2017. godine održati četvrta MEKST...
Kongresi
Dan dijaspore na Univerzitetu Singidunum
05. Jul 2017
Teslina naučna fondacija iz SAD-a, uz podršku fondacije Studenica - SAD, Srpske...
Kongresi
Međunarodni dan Dunava obeležava se konferencijom o održivom razvoju turizma
28. Jun 2017
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa Svetskom turističkom...
Kongresi
Prvi HOW Festival o hotelskim operacijama 28. i 29. septembra u Zadru
15. Jun 2017
Hotel Operations Weekend (HOW) - prvi festival u Evropi na temu hotelskih operacija, održaće...