Konferencija o digitalnoj transformaciji turizma u Srbiji 8. novembra u Novom Sadu

30. Oktobar 2018
Konferencija o digitalnoj transformaciji turizma u Srbiji 8. novembra u Novom Sadu

U okviru prvog međunarodnog ICT sajma sa konferencijskim programom – SEE-IT Samita, od 7. do 9. novembra na Novosadskom sajmu, veliki fokus biće na turizmu i predstavljanju digitalnih rešenja koja mogu unaprediti tu važnu oblast srpske ekonomije. Konferencije i radionice na temu digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća u Srbiji biće posebno posvećene turizmu i uslugama, a istaknuti svetski stručnjaci doći će u Novi Sad da tokom tri dana podele znanje i ekspertizu sa posetiocima Samita.

Besplatna konferencija „Digitalna transformacija industrije u Srbiji“, namenjena srpskim malim i srednjim preduzećima, održaće se 8. novembra od 9.30 do 12 časova, u organizaciji Centra za digitalnu transformaciju pri Privrednoj komori Srbije i GIZ-a. Tom prilikom, sertifikovani digitalni konsultanti će posetiocima deliti savete o tome kako da uspešno prođu kroz neizbežan proces digitalne transformacije u Srbiji, a pored njih, govornici će biti savetnik predsednika PKS Mihailo Vesović, kao i vodeći savetnik za projekat razvoja privatnog sektora, koji GIZ implementira u Srbiji, Jürgen Kappenmann i viši projektni menadžer pri GIZ-u Tomislav Knežević.

Radionice koje će uslediti od 13.30 do 15.30 časova, takođe su besplatne i biće posebno usmerene na najrazvijenije privredne grane u Srbiji, a jedna od njih biće namenjena digitalnoj transformaciji u oblasti turizma i usluga.

Stručnjak iz Software Improvement Group (SIG), Yiannis Kanellopoulos, koji dolazi iz Amsterdama, održaće radionicu Digitalne transformacije za mala i srednja turistička preduzeća u Srbiji, o tome kako da na što bolji način prođu kroz digitalizaciju poslovanja koja ih očekuje i iskoriste sve benefite novog doba da unaprede i prošire sopstveno poslovanje. Kanellopoulos je takođe jedan od osnivača poslovnog inkubatora Orange Grove Patras u Grčkoj, koji, uz finansijsku pomoć Holandske Ambasade promoviše preduzetništvo i bori se protiv nezaposlenosti mladih.

Svi koji žele da prisustvuju konferenciji „Digitalna transformacija industrije u Srbiji“, kao i nekoj od radionica, mogu da razervišu besplatnu kartu putem Eventbrite platforme. Mesta su ograničena. Uz kartu za konferenciju/radionice, neophodno je kupiti dnevnu kartu za ulazak na Sajam, po ceni od 300 dinara, putem Gigstix-a ili na ulazu u sajam od 7. do 9. novembra.

SEE-IT Samit je prvi međunarodni IKT sajam u Srbiji, koji će od 7. do 9. novembra okupiti IKT scenu Zapadnog Balkana, ali i čitavog sveta, sa izlagačima iz SAD, Velike Britanije, Italije, Mađarske. Pored bogatog izlagačkog programa, u okviru Samita biće održano i 15 konferencija, radionica i panel diskusija, koje će se baviti gorućim temama IKT i srodnih industrija, sa vrhunskim govornicima, predstavnicima svetski poznatih kompanija kao što su Google, Roche, Adobe, IBM, BioSense Institut i drugi.

Komentara (0)

Povezane vesti

Kongresi
Sarajevo Tourism Summit 2024: Jedan od vodećih regionalnih Foruma za turizam, hotelijerstvo i gastronomiju najavljuje svoj drugo izdanje
05. Mart 2024
Sarajevo će ponovno postati epicentar internacionalnog turističkog susreta, jer se 24. i 25....
Kongresi
Konferencija „Biznis priče“ 3. i 4. aprila u „Master“ hali Novosadskog sajma
12. Februar 2024
Konferencija „Biznis priče“ održaće se 3. i 4. aprila 2024. u...
Kongresi
Dodeljene nagrade
19. Decembar 2023
Kongresni biro Turističke organizacije Srbije je proslavljajući 16 godina svoga rada u...
Kongresi
U Novom Sadu održana 10. MEKST konferencija
04. Decembar 2023
U Kongresnom centru Master održana je jubilarna Međunarodna konferencija posvećena turizmu,...