MK Group: Besplatan odmor za lekare celog regiona

26. Maj 2020
Fotografije: MK Group
Fotografije: MK Group

MK Group daruje besplatan trodnevni odmor za medicinske radnike u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Tokom juna, jula i avgusta, lekari i medicinsko osoblje Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, Kliničkog centra Vojvodine, kovid bolnica u Ljubljani, Mariboru, Celju, Golniku i Zagrebu moći će da se odmore i relaksiraju u luksuznim hotelima Grand na Kopaoniku, Kempinski Palace u Portorožu i Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji.

- Pandemija korona virusa je pokazala da društvena odgovornost kompanija nije i ne može biti samo izraz dobre volje kompanija, već da je to nužnost ako želimo imati humano i odgovorno društvo. Upravo sa tom idejom, kompanija MK Group je u toku leta obezbedila besplatan trodnevni odmor za 450 lekara i drugog medicinskog osoblja u svojim hotelima u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Posebno nam je drago što ćemo u našem hotelu Grand na Kopaoniku ugostiti 280 zaposlenih Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu i Kliničkog centra Vojvodine. Ovo će biti naš mali doprinos u borbi protiv pandemije i istovremeno izraz naše duboke zahvalnosti za najveći teret, koji su u toj borbi upravo podneli lekari i drugo medicinsko osoblje - izjavio je Jovan Purar, direktor MK Group. 

Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti pri Kliničkom centru Srbije pohvalio je ovaj gest pažnje i poštovanja prema medicinskim radnicima. 

- Boravak u vašem hotelu značiće zdravstvenim radnicima koji mesecima nisu imali ni jedan slobodan dan. Hvala vam što ste prepoznali naš značaj i napore, i našli snage u okviru svojih mogućnosti i na indirektan način dali svoj doprinos u borbi protiv virusa - rekao je doc.dr Stevanović, prilikom uručenja vaučera za boravak lekara i medicinskog osoblja Klinike za infektivne i tropske bolesti.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof.dr Edita Stokić rekla je da joj je drago što je MK Group odlučila da nagradi i oda priznanje medicinskim radnicima:„Hvala vam što će zdravstveni radnici u vašem hotelu moći da se odmore i u uz razne aktivnosti koje ovaj hotel pružapripremeza nove zadatke“. 

Za obezbeđivanje ovog besplatnog odmora za regionalne lekare izdvojeno je 200.000 evra i ovaj projekat predstavlja krunu svih dosadašnjih aktivnosti koje je MK Group realizovala tokom pandemijeizazvane korona virusom - navodi se u saopštenju kompanije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...