Hotel "Zepter" predstavio novi "lifestyle" koncept

20. Maj 2015
Foto: Promo, hotel Zepter
Foto: Promo, hotel Zepter
Foto: Promo, hotel Zepter
Foto: Promo, hotel Zepter
Foto: Promo, hotel Zepter
Foto: Promo, hotel Zepter

Najzdravije mesto u centru Beograda

Na susretu sa urednicima i novinarima 19. maja u hotelu "Zepter" predstavljen je novi koncept hotelijerstva prema kojem je na prvom mestu zdravlje gosta.

- Želeli smo da hotel "Zepter" bude najzdravije mesto koje možete naći u centru Beograda. Oko 700.000 evra smo uložili u svu potrebnu opremu kako bismo našim gostima pružili potpuno zdravo okruženje. Najsavremeniji sistemi za prečišćavanje vode obezbeđuju gostima hotela potpuno zdravu vodu za piće i kuhinju; posebno posuđe u kom se hrana priprema bez ulja omogućuje našim gostima da se potpuno zdravo hrane; specijalni aparati za prečišćavanje vazduha omogućuju da u centru udišete zdrav vazduh; a "Bioptron" lampe za svetlosnu terapiju da preventivno utičete na svoj organizam. Ono što treba istaći je, da sistemi za prečišćavanje vode ne koriste električnu energiju, a upotreba "Zepter" posuđa u kuhinji dva puta smanjuje potrošnju električne energije, čime dajemo naš doprinos štednji struje i očuvanju životne sredine – rekao je generalni direktor hotela Đorđe Rašić.

Na samoj prezentaciji je jednim zanimljivim eksperimentom urednici „Vive“ Sanji Lazarević i uredniku „TU! Magazina“, Petru Vušuroviću, pokazao razlike u kvalitetu vode u kojoj se priprema čaj od kamilice. Prisutni su bili svedoci da je čaj pripremljen sa prečišćenom vodom hotela "Zepter" bistriji i bogatji ukusom i mirisom od čaja pripremljenog sa flaširanom vodom.

Uroš Knežić, šef kuhinje "Zepter" hotela, objasnio je prednosti pripremanja hrane na zdrav način i pokazao kako izgleda pripremanje ćuretine bez ikakvih dodataka.

- Sva hrana u sebi već poseduje sve potrebne količine masnoće, vode ili soli. Kada je pripremljena na ovaj način, hrana zadržava svoj prirodni ukus i sastav i nije potrebno dodavati joj začine koji su u prevelikoj količini štetni – istakao je Uroš Knežić.

Nakon toga, urednicima i novinarima beogradskih medija pripremljeno je nekoliko različitih jela kako bi se i sami uverili u kvalitet i ukus hrane pripremljene na "Zepter" način.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...