Dizajn iz perioda SFRJ predstavljen na konvenciji "Airbnb Open" u Los Anđelesu

08. Decembar 2016

Naš sugrađanin Mario Milaković, dizajner i autor boravišnog muzeja "Yugodom", bio je jedan od specijalnih gostiju i govornika na nedavno održanoj konvenciji globalne kompanije "Airbnb" pod nazivom "Airbnb Open LA 2016" u Los Anđelesu.

Milaković je bio jedini govornik sa naših prostora, koji je imao čast da podeli svoju priču na ovom prestižnom međunarodnom događaju. On je govorio o svom jedinstvenom projektu "Yugodom" i o tome kako SFRJ dizajn može da posluži kao inspiracija za dizajn enterijera.

"Yugodom" je jedinistven boravišni muzej ili muzej-prenoćište gde je svaki komad nameštaja i pokućstva Made in Yugoslavia i služi kao "vremenska kapsula" SFRJ perioda, pružajući svojim gostima jedinstveno iskustvo putovanja kroz vreme i posete zemlji koja više ne postoji. "Yugodom" boravišni muzej je uglavnom prenoćište za goste, posetioce Beograda, turiste, ali ponekad je i zanimljiva lokacija za male privatne događaje, snimanje filmova, reklama, modnih editorijala, itd.


Mario Milaković, foto: Scott Blew

"Airbnb Open" je redovna godišnja konvencija kompanije "Airbnb" gde se predstavljaju nove ideje i vizija budućnosti putovanja i gostoprimstva u gradovima. Ove godine je održana u Los Anđelesu.

Naš dizajner se tako našao u društvu mnogih značajnih svetskih imena iz preduzetništva, turizma, biznisa, hotelijerstva, dizajna, arhitekture, ali i slavnih ličnosti poput glumice Eme Stoun, pevačice Maraje Keri, kao i grupe "Marun 5" i Lejdi Gage, koji su održali koncerte završne večeri.

Neki od značajnih govornika na konvenciji bili su osnivači kompanije Brajan Česki, Džoi Gebia i Nejtan Blecharczyk. Gosti su bili i producent Brajan Grejzer, arhitekta Frank Gehri, osnivač mnogih hotela Čip Honli, čuvena dizajnerka enterijera Keli Verstler, poznata spisateljica i autorka romana "Jedi, moli, voli" Elizabet Gilbert, čuveni markentiški mag Džonatan Mildenhol i mnogi drugi.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...