Deset najluksuznijih hotelskih bazena na svetu

14. Januar 2019
Hotel Oberoi Udaivilas
Hotel Oberoi Udaivilas
Hotel Habita, Meksiko
Hotel Habita, Meksiko
Four Seasons Safari Lodge
Four Seasons Safari Lodge
Rizort Amankila, Bali
Rizort Amankila, Bali
Rizort St. Regis Lhasa, Tibet
Rizort St. Regis Lhasa, Tibet
Hotel Grace, Santorini
Hotel Grace, Santorini
Marina Bay Sands, Singapur
Marina Bay Sands, Singapur
Oberoi Udaivilas, Indija
Oberoi Udaivilas, Indija
San Alfonso del Mar, Čile
San Alfonso del Mar, Čile
Rizort Amandari, Bali
Rizort Amandari, Bali
Hotel Library, Tajland
Hotel Library, Tajland

Sa prelepim dizajnom i sofisticiranim sadržajima, smešteni na krovu visoke zgrade sa neverovatnim pogledom ili uklopljeni u jedinstvene parkove prirode, ovi luksuzni bazeni u ekskluzivnim hotelima predstavljaju mnogo više od prostora za popodnevni odmor.

Na atraktivnoj lokaciji, krovu hotela "Habita" u mestu Monterrey u Meksiku nalaze se dva infinity bazena pod baldahinom od betona. Bazene razdvaja bar, koji pruža pogled od 360 stepeni na okolne planine.

Gosti rizorta "Four Seasons Safari Lodge" u tanzanijskom Nacionalnom parku "Serengeti" imaju mogućnost da uživaju u posmatranju divljih životinja u svom prirodnom okruženju, bez napuštanja hotelskog bazena. Nesvakidašnji bazen smešten je pored malog rezervoara vode koji često posećuju životinje koje naseljevaju park. Iskustvo boravka u ovakvom hotelu možete doživeti po ceni od 1.000 dolara za jedno noćenje.

Smešten na litici na mirnoj, istočnoj obali Balija, "Amankila" je jedan od tri Aman rizorta na ovom indonežanskom ostrvu. Velelepni bazen na tri nivoa osmišljen je tako da podseća na terasasta pirinčana polja karakteristična za ovu oblast.

Zlatne pločice koje su izradili lokalni umetnici daju magičan sjaj „Gold Energy“ bazenu u hotelu "St. Regis Lhasa" na Tibetu. Prostor u kome se nalazi bazen ukrašen je zasvođenim plafonom i drvenim gredama i stubovima, a osim jedinstvenog uređenja pruža i prelep pogled na jezero i palatu—nekadašnju rezidenciju Dalaj Lame.

Teško da se može naći bolji pogled od onog iz bazena hotela „Grace“ smeštenom na vrhu vulkanske stene na grčkom ostrvu Santorini. Hotel koji se nalazi u selu Imerovigli, između većih gradova Oia and Faro je savršena polazna tačka za odlazak u istraživanje ostrva.

Bazen singapurskog hotela „Marina Bay Sands“ jedan je od najvećih na svetu. Nalazi se na 57 spratu, te osim svojom veličnom, može da se pohvali i zadivljujućim pogledom na grad.

Zauzimajući oko 20 hektara oko jezera Pichola u Udaipuru u Indiji, „Oberoi Udaivilas“ hotel sadrži više privatnih i poluprivatnih bazena inspirisanih isprepletanim jezerima i kanalima grada u kome se nalazi.

U hotelu „San Alfonso del Mar“ u mestu Algarrobo u Čileu nalazi se najveći spoljašnji bazen na svetu. Zauzima prostor nešto manji od jednog kilometra, ispunjen je filtriranom vodom iz okeana, a dubok je 3.5 metra.

Dizajniran tako da se uklopi u prirodno okruženje Balija, „Amandari“ rizort poznat je po pružanju osećaja smirenosti i opuštanja. Odmaranje pored ovog infinity bazena je savršen način da uživate u pogledu na zalazak sunca nad pirinčanim poljima u klisuri reke Ayung.

U blizini "Chaweng" plaže na idiličnom tajlandskom ostrvu Koh Samui, nalazi se hotel „Library“ i njegov „Crveni bazen“, čiju atraktivnu boju stvara mozaik žutih, narandžastih i crvenih pločica.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Vest dana: Accor otvara vodeći Mövenpick resort u Srbiji
22. Jun 2022
Accor, prestižna svetska ugostiteljska grupa, najavljuje dolazak novog, vodećeg hotela...
Hotelijerstvo
REBEC 2022: Vizija i koncept utiču na uspešnost hotela
15. Jun 2022
Hotel može da bude uspešan samo ako se ima vizija i pronađe pravi koncept, rekao je na...
Hotelijerstvo
Hoteli u Nemačkoj - od potpuno digitalizovanih do
15. Jun 2022
U nekim hotelima u Nemačkoj gost može pravo u sobu, bez ikakvog kontakta sa recepcijom....
Hotelijerstvo
Na Kopaoniku kreće turistički građevinski bum
13. Jun 2022
Opština Raška stavila je na javni uvid tri urbanistička projekta za izgradnju...