Promocija „Beogradskog maratona” po prvi put u Kini

12. December 2018
Promocija „Beogradskog maratona” po prvi put u Kini

„Beogradski maraton” biće predstavljen na jednom od najvećih maratona u svetu – Internacionalnom maratonu u Šenženu, koji se održava 16. decembra, a Turistička organizacija Beograda će takođe predstaviti turističku ponudu prestonice na specijalizovanom sportsko-turističkom sajmu u istom gradu.

Na štandu „Beogradskog maratona” i Turističke organizacije Beograda prodavaće se posebni turistički paket-aranžmani za dolazak kineskih učesnika na 32. „Beogradski maraton”, koji će se iduće godine održati u prestonici. Ovo je prvi put da se neki tradicionalni događaj iz Beograda predstavlja na ovakav način na kineskom tržištu.

– Grad Beograd i Grad Šenžen imaju potpisan protokol o saradnji i da je ovo važan korak u daljem zbližavanju dva grada u konkretnim oblastima kao što su turizam, sport i rekreacija – izjavio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Prema njegovim rečima, ovaj put u Šenžen nije samo sjajna promocija za „Beogradski maraton” već i za Beograd kao evropsku prestonicu. 

– Veliki značaj daje i činjenica da će prezentaciju Beograda kao jedne od najatraktivnijih evropskih metropola videti na sajmu preko 100.000 posetilaca, a da će 30.000 trkača iz 37 zemalja moći da se upozna sa prestižnim sprskim takmičenjem – rekao je gradonačelnik.

Dejan Nikolić, direktor „Beogradskog maratona” i član srpske delegacije u Šenženu, poručuje da je značaj ovog puta veliki – „Beogradski maraton” je jedini maraton u svetu – van teritorije Kine, koji ima predznak „Pojas i put” (Belt and Roud) i deo je važne „Belt and Roud marathon series”.

On je dodao da se očekuje da će i zbog te činjenice interesovanje za dolazak na 32. „Beogradski maraton”, koji će se održati 14. aprila 2019. godine, biti izuzetno.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović istakao je da će ovo biti prilika za promociju grada putem medijskih nastupa, brojnih pripremljenih turističkih materijala, brošura i video-prezentacija, a nada se da će tako približiti Beograd i naše takmičenje posetiocima sajma iz Kine, ali i raznih drugih delova sveta.

Podsećanja radi, nedavno je „Beogradskom maratonu” dodeljen maratonski Oskar u Atini od Svetskog udruženja maratona i uličnih trka. Učešće i promocija maratona u Šenženu, inače jednom od najbrže rastućih gradova u svetu i takozvanom „kreativnom gradu”, još jedan je veliki korak ka upisivanju „Beoradskog maratona” na mapu svetskih takmičenja.

Izvor: Beoinfo

Comments (0)

Connected news

Tourism
Kladovo dobilo status
25. May 2019
  Na međunarodnoj konferenciji održanoj u Austriji, na kojoj je formirana Mreža za...
Tourism
Rekonstruisan Zmajev muzej u Sremskoj Kamenici
25. May 2019
 Spomen zbirka Jovana Jovanovića Zmaja u Sremskoj Kamenici, odnosno Zmajev muzej, koji je...
Tourism
U Puli počela manifestacija
25. May 2019
  U Puli je juče svečano otvorena dvodnevna manifestacije „Dani Vojvodine u...
Tourism
Ljajić: Crna Gora je naš partner u turizmu
25. May 2019
  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je juče Peti...