Manifestacije "INTERFEST" i "UKUSI VOJVODINE" od 10. do 13. septembra, na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu

03. September 2020
Foto: Promo
Foto: Promo

Udruženje "Interfest" iz Novog Sada obaveštava sve ljubitelje popularnih manifestacija "Međunarodni festival vina Interfest" i "Festival gastronomije Ukusi Vojvodine" da će i ove, po svemu neobične godine, moći da uživaju u omiljenim domaćim proizvodima i vinima brižljivo odnegovanim u prethodnom periodu. Manifestacije će zbog lakše organizacije i praćenja broja publike biti održane u bašti restorana Gastro pub Berta na Ribarskom ostrvu i to 10. i 11.09.2020. su rezervisani za ljubitelje vina, a 12.i 13.09.2020. za manifestaciju „Ukusi Vojvodine“.

Kako je situacija sa virusom COVID - 19 još uvek neizvesna, ali se, ipak, epidemija stišala, organizatori su odlučili da festivale održe u znatno smanjenom obimu i uz poštovanje svih preporučenih mera. Interfest festival vina je već dva puta od juna meseca odložen, a Ukusi Vojvodine su u kalendaru manifestacija planirani za 12.i 13. septembar. Zato je pronađeno rešenje da se novosađanima i svim posetiocima pruži prilika da isprobaju i pred jesen kupe prepoznatljive vojvođanske proizvode iz domaće radinosti, kulene, sireve, sokove, med, džemove, ajvare, raznovrsna ulja i začine, kao i druge ukusne delikatese i pića. Bašta Gastro paba Berta pruža dovoljno prostora da se uz korigovani broj učesnika ponudi kvalitetan program i u bezbednom razmaku omogući poseta festivalima.

Na samom ulazu biće postavljene dezinfikacione barijere, a na svakom štandu dezinfikaciona sredstva, dok će svi izlagači koristiti zaštitnu opremu (maske i rukavice). Molimo posetioce da se pridržavaju preporučene distance i zaštitnih mera, a  volonteri će voditi računa o broju publike unutar kruga festivala, kako bi se izbegle gužve. Uz malo truda i strpljenja, sigurno će i ovaj način da na otvorenom uživamo u produženom vikendu i omiljenim vinima i hrani, doprineti lepoj atmosferi. Za muzički program pobrinuće se muzički urednik festivala Aleksandar Dujin, a za one koji budu želeli da isprobaju vojvođanske kuvane specijalitete, naš poznati kulinar Jovan Nikolić Njegovan.

Festival vina Interfest biće otvoren od 17 do 22 časa (10.i 11. septembra) ,na ulazu se prodaju čaše i vaučeri za degustaciju, a  Fetival Ukusi Vojvodine je otvoren naredna dva dana (12.i 13. septembra) od 12 do 20 časova.
Dođite da uživamo u najlepšim vinima i domaćim proizvodima, u opuštenom ambijentu  između dunavskih talasa i vojvođanskih alasa, uz divnu muziku i drage ljude.

Ulaz je kao i do sada besplatan, ali će broj posetilaca  biti kontrolisan tokom dana i večeri u skladu sa preporukama i donetim merama, zato još jednom apelujemo na strpljenje kako bi svi koli žele u bezbednom razmaku prošli kroz festivale.
 

 

Comments (0)

Connected news

Others
Veliki uskršnji karneval u Beogradu ove godine na čak četiri lokacije
24. April 2024
Predstojećeg vikenda u Tašmajdanskom parku, na Zemunskom keju, platou kod Kalenić...
Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...