Gradonačelnik Rabata u poseti Beogradu

21. September 2017
Gradonačelnik Rabata u poseti Beogradu

Povodom 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Kraljevine Maroko, organizuju se mnoge važne aktivnosti uključujući Nedelju marokanske domaće radinosti (od 15. do 24. septembra), izložba fotografija u Vojnom muzeju u Beogradu pod nazivom “Moroko-Srbija: 60 godina obnovljenog prijateljstva”, potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti avio transporta između Maroka i Srbije, a jedna od najvažnijih događaja je poseta gradonačelinka Rabata, gospodina Mohameda Sadikia, koji će u Beograd boraviti sa delegacijom privrednika iz Maroka od 20. do 22. septembra.

Gospodin Sadiki će se sastati sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim i tom prilikom će biti potpisan Memorandum o razumevanju između prestonica obe zemlje, što će ojačati istorijske veze između ova dva naroda i podstaći saradnju  i razmenu iskustva  i znanja u raznim oblastima, kao što su kolektivni menadžment, gradski transport, higijena, kultura, turizam i druge oblasti zajedničkog interesa.

Važnu poslovnu delegaciju na čelu sa gradonačelnikom Rabata u Beogradu će primiti državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Stevanović, a održaće se i B2B sastanci sa srpskih privrednicima na temu mogućih investicija i prilika za trgovinu, čime će se unaprediti trgovinska razmena između dve zemlje.

Comments (0)

Connected news

Others
Zemlje u kojima je najlakše naći posao
02. November 2017
Prema izveštaju OECD, s obzirom na broj aktivne radne snage, stanovništva i...
Others
Brojne poznate ličnosti podržale akciju HISBAS
02. November 2017
Udruženje HISBAS (Hidrocefalus i spina bifida Asocijacija Srbije) organizovalo je u...
Others
Jubilej Društva prijatelja Alžira - 15 godina rada
31. October 2017
Ambasador Alžira u Srbiji, Abdelhamid Šebšub organizovao je, u ambasadi svoje...
Others
Malezija u Beogradu -
30. October 2017
Ambasada Malezije u Beogradu organizovala je od 18. do 22. oktobra u hotelu Radisson Blu Old...